lördag 29 december 2012

Tack för senast!

Bilden är tagen av Tina och lånad från hennes matblogg Pickipicki
Sista helgen på året och jag kan bara beklaga att Miss Meister inte riktigt orkat med Miss Meister's mat under 2012 och allra minst under senhösten och vintern. Ett omtumlande år och inte minst brist på en ordentligt fungerande dator har satt käppar i hjulen, gång efter annan. Jag har inte heller särskilt många bekanta omkring mig med tillräcklig datorkunskap som kan hjälpa till så problemen har i princip blivit beständiga då jag själv inte klarar av att lösa allt. Dock kommer ett och annat tips från folk där ute i cyberrymden varav flest tycker att jag ska köpa ny dator. Företrädesvis en bland sorten av det designade äppelmärket. Trots att den jag har bara är drygt tre år. För er då, som enligt mig verkar totalt verklighetsfrånvarande, kan jag bara upplysa om att en sådan kostar många fler kronor än dem jag har att leva på varje månad, vilka oftast stannar på ett fyrsiffrigt belopp.
Men allt är inte nattsvart hela tiden. Det har funnits en och annan ljusglimt under året.

En av höjdpunkterna, vilket såklart har med mat och matbloggare att göra, var när jag fick finbesök här hemma av både nära och långväga matbloggsgäster. En kväll i oktober kom nämligen Veronica, Tina och Calle, Rebecka, Linda och Beata och hälsade på. Kamerablixtarna ven under kvällen men själv har jag inte en enda bild från tillfället. Det fotades med allt från enkla mobilkameror till avancerade systemkameror (+ extra objektiv) och allt däremellan. Och det var inte bara maten som fastnade utan även jag, som vid ett tillfälle stod med två stora kameror upptryckta i nyllet. En skulle plåta tårtan jag höll och den andra mig när jag blev plåtad med tårtan. Det var nog så nära paparazzis jag kommer hamna.

Vi åt tills våra magar inte längre hade några tomma hörn. Bland annat åt vi finska gotter från Tina och Calle som äggsmör, dock utan karelska piroger men med riktigt surdegsbröd och så brödost (även kallat kaffeost) med hjortronsylt, Lindas pumpasallad, mina kryddiga kikärter i tomatsås och haricots verts (går lika bra att krydda med spiskummin som med kummin, vilket står i receptet) och Beatas Lingonkolapaj och så var det ju den Karibiska romkakan som Veronica aka Momas Kitchen gjorde som små bakelser av. En skiva kaka toppad med vispad grädde, färska vinbär och choklad. Kunde inte bli ett bättre avslut på kvällen.

Tack alla matglada gäster
 som förgyllde min höst!

***

3 kommentarer:

tina sa...

<3

(jag har ju förresten fler fina bilder på dig från den kvällen som du inte sett, ska maila dig ett gäng vid tillfälle)

Anonym sa...

Tack själv fina Åsa! Det var jättetrevligt =) Jag ser fram emot fler roliga träffar nästa år och håller tummarna för att 2013 blir ett bättre år än 2012!

Gott nytt år och kram på dig!

Åsa sa...

tina - <3 tack för de fina bilderna!

livsaptit - tack detsamma! Ja det gör vi, håller tummarna att 2013 blir bättre och att du får fart på firman mm. Nu kör vi!

Related Posts with Thumbnails