fredag 14 december 2012

Bränd och åter bränd

Så var Lucia redan över för den här gången. För första gången i mitt liv brände jag dem som såg ut att bli de allra finaste lussekatterna någonsin. Såhär såg de till exempel ut förra året.
Hur det gick till vet jag inte då jag till en början använde samma recept som vanligt, av erfarenhet ställde ugnen på lägre gradantal än vad receptet säger. Vred fram tiduret ett par minuter kortare än den angivna tiden och ändå gick det åt pipsvängen. Värst var ändå att det gick lika illa för andra plåten! Trots att jag sänkte värmen ytterligare och kortade tiden ännu mer. Obegripligt.
När jag senare på kvällen värmt upp ugnen för att rosta brysselkål så hittade jag en kvarglömd lussekatt. Om den var från första eller andra plåten vet jag inte. Den var hur som helst stenhård. Årets enda lussebullebak var som en illustration av mitt liv.Till punkt och pricka.


***3 kommentarer:

Kristiina sa...

Härligt att du är tillbaka !!!!!Har saknat dig och hoppas du kan komma den 18/12!!!!

Kristiina sa...

det blev underbara lusseskorpor eller hur...

Åsa sa...

Kristiina - Tack! Kul att höra. Vet ej hur länge jag håller bara. Eller datorn rättare sagt. Idag tog den goda 30 min på sig att få igång och ut på nätet. Sen hänger den sig stup i ett. Ibland går det bra en hel halvtimma, ibland bara några minuter. Ska försöka hålla ångan uppe i alla fall.
Kommer tyvärr inte imorgon. och inte blev det skorpor. Bullarna åkte faktiskt i soporna. De var egentligen inte torra utan bara kolsvarta ovanpå, som om att jag hade grillen på i ugnen. Nu får jag vänta ett helt år till nästa lussebullebak :)

Related Posts with Thumbnails