lördag 21 september 2013

Peace out!

Oj, oj, vilken pärs. Fotona är naturligtvis inte borta. Det var bara jag som råkat "låsa" en massa album. Usch, jag känner mig borttappad och vilsen när det händer saker jag inte förstår och inte kan hitta hjälp att få. Fotona finns såklart på hårddisken, usb och externa hårddiskarna men det är ju detta med Google och dess alla funktioner kopplade till kontot. Inte riktigt vad jag gick med på då jag för en del år sedan startade bloggen. En del väljer/väljer bort själv, andra fixar visst google helt på egen hand. Precis vad gäller alla bilder som laddas upp i bloggen. De finns nämligen samlade i Picasa webbalbum (och Google+), en plats jag inte vill använda, som jag inte själv aktiverat men som uppenbarligen samlar mina bilder, nu runt 20 namngivna album, vilka jag själv inte haft någonting att göra med. Eftersom Google+ håller på att utvecklas mer åt ett facebook-håll, fast mycket svårare att hålla sekretessen så föll det sig så att jag alltså "låste" albumen i picasa med påföljd att de då inte heller visas i Miss Meisters mat.

Grrr. Detta gör mig lätt irriterad och inte minst frustrerad. Om jag helt raderar bilderna därifrån försvinner det också helt och hållet från bloggen. Det är visserligen för sent nu att göra någonting åt det, "nätspåren" är för längesedan redan utstakade, men jag vill själv kunna bestämma var, när och hur mina bilder, texter och info är, ser ut och vem som kommer åt.

Hur som helst. Det är lördag och faktiskt FN:s internationella fredsdag så ut och var rädda om varandra och världen. Vi har bara en. Imagine that.

***
Peace out!

3 kommentarer:

Kristiina sa...

Oh va bra att du "hittat" bilderna.... ha det så gott och hoppas det är hyffsad väder under helgen så att man kan vara ute lite...

Åsa sa...

Kristiina - ja, de var ju som sagt inte borta utan bara osynliga i bloggen. Det var en härlig dag igår men idag på höstdagjämningen är hösten bokstavligen här. Passar på att pyssla inomhus :)

Nässelblom och choklad sa...

Tur att bilderna fanns (skrev lite om detta under LA-inlägget. Vilken stress det är när det händer sådant som känns helt omöjligt att reda ut. Vad man önskar att alla i hela världen skulle tänka på hur skör och ömtålig vår värld är och hur mycket vi ska värna om både den och varandra.

Related Posts with Thumbnails