lördag 28 september 2013

Alternativt lördagsgodis

Trots att det finns mycket att önska av blogger, datorer och annat tekniskt här i livet är detta med förinställda blogginlägg väldigt smidigt. I alla fall då en annan hänger på Bokmässan. I år igen. Eftersom jag har en hel drös med bilder på småkakor i datorn, utan något speciellt recept, så blir dagens lördagsgodis istället ett alternativ till det söta.

Varför inte gotta sig med en god bok eller två?

Vad gäller kokböcker ligger jag dock lågt i år och satsar i första hand på annat.
Vanligtvis är jag inte mycket för självbiografier och böcker av folk som är kända för annat än just skrivande men böcker jag gärna vill läsa nu (förutom de i runda slängar 50 olästa böckerna jag samlat på mig under åren av min läsoförmåga) är trots allt 16 rader av Petter Alexis Askergren. Mer känd som Petter. Kort och gott. För övrigt en av mina stora idoler och dem som för femton år sedan fick mig på andra tankar och förändrade min världsbild. Boken är utgiven av Brombergs Bokförlag, samma förlag som givit ut boken Little Bee, av Chris Cleave, som jag fick i födelsedagspresent i år och sträckläste på en klippa vid havet i somras.
Och när jag ändå är inne på idoler så har även bäste Dregen skrivit bok - självbiografin, utgiven på Norstedts.

I övrigt är som vi alla vet smaken som baken och det enda jag kan göra är att önska och hoppas ni alla läser och läser böcker så mycket det bara går.


Trevlig läsning!

***

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Har varit avstängd från bredband, internet och mail en vecka pga en brand i en tunnel där en massa kopplingar förstördes. Vad beroende man är. På sommaren håller jag mig gärna borta från datorn, men nu höll jag på att bli tokig. Allt finns ju där; telefonnummer, kontaktuppgifter, annonser, busstider osv. Hoppas mässan var bra och att det varit kul att jobba där igen. Det tror jag, att vara omgiven av böcker är alltid trevligt. Jag läste också Littel Bee på en strand vid havet i somras. Den var väldigt bra och väckte många tankar. I vardagen hinner jag mest titta i mat- och trädgårdsböcker, men ibland lånar jag hem nya böcker från biblioteket. Eftersom man bara får ha dem en vecka blir jag "tvingad" att hitta tid att läsa dem snabbt. Egentligen älskar jag att läsa, det gäller bara att ha tid.

Åsa sa...

Nässelblom och choklad - Oh, fy! Känner med dig. Har en del strul med uppkopplingen allt som ofta och inser hur extremt dator- och internetberoende jag kommit att bli. Lättare att behålla lugnet då jag frivilligt håller mig härifrån men när tekniken inte fungerar blir jag superstressad för precis som du skriver, allt finns ju här!

Ja trots bokens allvar och fruktansvärda livsöden var den så bra och jag kunde inte släppa den tills jag var klar. Har själv "offrat" en del blogg- och sociala mediertid för att istället läsa bok. Känns rätt så skönt trots allt. Men vill inte tappa alla kontakter på nätet för då är jag helt ensam. Jobbar på att hitta rätt balans. Tiden lär ändå aldrig räcka till allt en vill hinna med ;-)

Related Posts with Thumbnails