tisdag 10 september 2013

Hannu och jag för hela slanten

Bild (c'est moi) tagen och lånad av Megane
Ho, ho! Här är jag. Still going strong.
Än har jag inte trillat av pinn.Även om jag så sakta sjunkit in i en tung period. Frånvaro av träning gör mig på riktigt uselt humör och jag är stel. Har fått ont i ett knä och ena armbågen. Kroppen värker som aldrig förr.
Så. För alla som har (negativa) åsikter om huruvida jag bara tränar och tränar jämt så kvarstår faktum att jag mår minst hundra gånger sämre av den påtvingade vila jag nu genomlider.
Hannu och Patrik in action, ännu en bild tagen av Kristiina
Det var inte utan att jag blev superglad i helgen då jag fick följa med självaste fotografen ovan och hennes J, på utflykt till Gunnebo slott. Jorå. Där var matmarknad (Jordens mat) och underbara Hannu Sarenström (Hannus blogg) både lagade mat och höll föredrag. Så hann vi med en guidad tur i kryddträdgården också.
Tack K och J för en skön söndag!

Faktum är att jag har bilder i datorn från nästan exakt fem år sedan då jag var där, på Gunnebo slott, med kameran i högsta högg. Föll då för en (bland så många andra) vacker växt i kryddträdgården vars bild jag döpt till "Asparagus bean". När jag nu googlar namnet har jag svårt att tro det är samma bland annat då dem på bilden snarare kröp längst marken än slingrade sig högt upp och bladen är olika.
Fin var den hur som helst. Oavsett namn.

Föreläsningen Hannu höll om vårlökarna (som det nu är hög tid att trycka ner i jorden) var precis i samma anda som hans krönikor på den tiden, i trädgårdsprogrammet Gröna rum för hundra år sedan, då jag föll pladask för honom. Men så kände jag igen den ena bilden efter den andra och anekdoterna kändes inte heller de helt obekanta. Ganska snart insåg jag att föreläsningen var precis som tagen ur hans bok Vårkänning (Prisma, 2000), vilken var en av de första trädgårdsböckerna jag skaffade mig då jag blivit med odlingslott.
Bilderna nedan är mina egna och till och med från min odlingslott, 2010. I våras såg jag tyvärr inte röken av dessa krokus. Som så mycket annat var de puts väck.
 
 
Tänk att vi har samma favvislökar i jorden, Hannu och jag ;-)
 
Nu är det inte långt kvar. Bara dryga 6 mån ;-)

Vår bästa tid är nu...
***

2 kommentarer:

Kristiina sa...

Tack själv...det var roligt att lyssna på Hannu & Patrik o se kryddträdgården, Hannus föreläsning mm...Synd med dina krokusar !!! Har beställt några nya lökar till landet.. blev inspirerad av Hannu...

Fröken Dill sa...

Låter som en helt underbar dag på Gunnebo! Hoppas få ner några blomsterlökar under hösten, men ännu är det knastertorrt i backen.

Related Posts with Thumbnails