måndag 2 september 2013

Nya hårda tider

Precis när det mesta börjar kännas okej igen och flyter på ganska smärtfritt, då både energi och livslust smugit sig tillbaka, så händer alltid något som drar mig tillbaka ner i förtvivlan. Stölderna. Muskelskadan. Förlorade vänner. Inbrottet. För att inte tala om alla hundratals nej på mina jobbansökningar. Vissa nej svider mer än andra. Från och med 1 september drar nu AF och a-kassan åt tumskruvarna på arbetslösa då regeringen menar att "fler sökta jobb ska minska arbetslösheten". En svårlöst om inte omöjlig ekvation att räkna ut.

Så nu, när jag dessutom under året fått fart på Miss Meister's mat igen, kom det för några veckor sedan ett oväntat och högst oönskat besked i ett brev med posten. Det ruckade tillvaro. Tankar och funderingar om vad jag håller på med, vad jag vill och vad som egentligen är meningen med allt snurrade igång och jag är mer splittrad än någonsin. Därav de få, sporadiska inläggen här i matbloggen senaste tiden.
I fredags var det dags för ännu en operation och i helgen har jag bara legat hemma i sängen och låtit tiden passera. Allt gick bra och förutom en tids träningsförbud med efterföljande lång mjukstart av fysisk aktivitet, så ska det väl bli bra nu och förhoppningsvis sista gången jag opererar mig.

Så håll ut mina bästa läsare, än är inte Miss Meister's mat nedläggningshotad. Kanske, kanske blir bara tempot lite långsammare.

Önskar er alla trevlig september 
och en härlig skördetid!
 
***

7 kommentarer:

Kristiina sa...

Krya på dig !!!!!
Hoppas vi ses snart , när du orkar och hinner...!

Ann-Louise sa...

Men stackars lilla vännen. :(
Hoppas du känner dig bättre snart och om du vill fördriva tiden med att sluka TV-serier kan jag rekommendera Netflixs nya serie "Orange is the New Black". Så grymt bra! Och rolig! Och sassy!

Hovkonditorn sa...

Varm kram till dig!

Karin sa...

Men oj, stackars och krya!

Jag gick egentligen in här för att berätta om vilken succe ditt recept gjorde, det med rostade rotsaker och citron- & apelsinzest. Mmmm skulle kunna leva på det forever. Vore bra om det kunde bli ett levebröd för dig också!

Trollmamma sa...

Men, stackare! Kan inte va meningen att livet ska va så jäkligt mot dig.
Ta hand om dig! /trollmamma

Åsa sa...

Kristiina - Tack! Det går bra. Träningsförbudet är allra värst. Förväntade mig inte att bli så här trött! Hörs snart :)

Ann-Louise - Jo tack, det är bra och det blir bättre för varje dag. Kroppen hämtar sig bra mycket snabbare än knoppen.
Tack för tips! Mkt tv har det blivit då jag bara somnar när jag läser! Har dock inte råd med Netflix så jag får hålla tillgodo med de ca 10 kanaler som finns här i huset ;-)

Hovkonditorn - Tack!

Karin - Åh, tack! Ugnsrostade rotsaker går att krydda och blanda hur varierat som helst. Det är lite som man-tager-vad-man-haver-mat hos mig :)

Trollmamman - Tack, det ska jag. Trodde inte heller det ett tag men nu blir jag inte längre förvånad. Jag måste varit en riktig elak en i tidigare liv ;-)

Nässelblom och choklad sa...

Nej nu måste det bara vända... Skickar en jättestor kram till dig vännen :)

Related Posts with Thumbnails