tisdag 17 september 2013

LA, äventyr och de flottaste timmarna någonsin i mitt liv

Den numera tv-kända takterrassen
och försök att fånga fullmånen långfredagen 2009
Ibland sker saker i livet som i efterhand blir brytpunkten med ett före och ett efter. Jobbet och tiden i Santa Barbara en sådan händelse. Konstigt nog är minnet från den tiden betydligt större och skarpare än t ex samma period två år senare. Eftersom jag fortfarande är i konvalescens efter operationen och inte tränat som vanligt har jag istället ägnat mig åt mycket tv-tittande och patiens. Förra veckan såg jag t ex för första gången ett helt avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Bortsett från vad, vem och hur (lämnar övriga kommentarer om programmet och dess huvudpersoner därhän) så var det en del vyer jag tyckte mig känna extra väl igen.
Och dra på trissor om det inte var på samma hotell jag bodde på en natt på när det begav sig, hotellet8822 Cynthia St, West Hollywood där Britt Ekland gör sin entré för de andra blondinerna. Sent på kvällen, långfredagen 2009, tog jag mig ett varmt bad och sov sedan bort min absolut lyxigaste (=dyraste) natt ever! Omg.
Vy mot"The Hills" - utsikt från hotellrummets balkong
Det var påsklov för studenterna. De flesta reste bort men en del var kvar i SB. Kollegan flydde fältet och stack till Brasilien. Själv hade jag storartade planer med den aktuella veckan, trots att jag som basade över allting inte fick lämna stället helt och hållet. Jag hade nämligen hyrt en vanlig personbil, då jag fortfarande var lite osäker inför att ge mig iväg på längre bilturer med den alltför opålitliga bil som annars stod till vårt förfogande. Hade bland annat tänkt göra några dagsturer runtom bland vindistrikten. Men det där med att saker går som planerat är sällan något jag upplevt.Om den magsjukan dessutom hängde ihop med vad som senare kom att bli det bland det allra märkligaste jag upplev eller ej, vet jag inte.
Lämnar SB och ankommer till LA
Först i slutet av veckan, på självaste långfredagen, var det äntligen dags för mig att ge mig av. Eftersom jag skulle hämta en föreläsare på LAX, på påskaftonen, blev det således en tur till LA. Trots sina berg och snirkliga vägar är själva stan väldigt platt och utbredd. Det är svårt att riktig stanna på ett ställe och "se stan". Downtown LA är i mitt tycke ganska tråkig. Sannolikt för det faktum att superkända-rika-och-flotta West Hollywood finns och såklart Santa Monica beach. Så är det verkligen riktigt långa avstånd och för en som inte riktigt är van vid femfiliga vägar blev omvägarna på tok för långa och tidskrävande så jag höll mig till ett mindre område. Körde 101 hela vägen och efter en passerat Universal Studios, högt uppe i bergen, rullar en lugnt och fint ner mot stan, raka vägen in på Hollywood Boulevard.
Kör en istället vidare en stund på 101 hamnar en till exempel på Ord i Chinatown, downtown LA. Där finns även välkända Staples center, stor sportarena, och det som på kartan ska vara LA River var mer eller mindre torrlagd då jag körde över en av broarna där.
Det blev som sagt många timmar i bilen och väl framme på hotellet, hade det redan mörknat. Jag satte mig en stund ute på takterrassen, låtsades njuta av det dyra vinet i plastglas (alltså, amerikaner och deras känsla för lyx...) och påbörjade där ett av mina viktiga vatteninlägg.
Glad lyxhotellbesökare
Förresten, på tal om lyx. Den här korgen (nedan) möttes en av på rummet. Men tro inte något därur ingick i priset heller. Helt sanslöst.Dagen efter bar det iväg på jakt efter Hollywoodskylten, ut till LAX, till Farmers Market och sist en sväng till Whole Foods Market där vi fyllde vi på med proviant inför hemfärden till Santa Barbara.
Måste ibland nypa mig i armen för att fatta att detta verkligen har hänt mig. Det känns allt ofta som en  avlägsen dröm och något jag bara fabulerar kring då och då.
Fast jag var verkligen där.
Till och med på samma hotell som Britt Ekland. Eller vänta, det är kanske hon som är på samma hotell som jag var på ;-) Nu bara måste jag titta på nästa avsnitt och se om det blir fler klipp från takterrassen.
Hoppas ni har mycket godare saker än dessa att stoppa i magen ikväll

Trevlig tisdagskväll!

***

5 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Klart att det är hon som har bott på samma hotell som du var på! Flera år senare dessutom.... Just att bo där låter som en häftig upplevelse (sen kommer jag väl ihåg när du blev sjuk och vilken fruktansvärd upplevelse det måste ha varit). Men att ett sådant hotell har plastglas till vinet - det är inte klokt. Det är ju en riktig nödfallslösning. Ha det gott och hoppas att du snart får börja träna. Kram Eva

Åsa sa...

Nässelblom och choklad - Haha, ja jag tänker att det är hon som härmar mig ;-) Men, nu när jag loggade in är nästan alla bilder borta!! :( Var det några bilder när du tittade? Fattar ingenting. Det är ju mina bilder. Varför har de försvunnit i bloggen. Det är bara gråa runda "stoppskyltar" där bilderna varit.

Ja nä, jag blev minst sagt förvånad då jag pröjsade 20 dollar för vinet och fick plastglas. Visserligen ingen röd plastmugg som alla annars dricker ur men ändå ett plastvinglas.

Stel som en pinne men var ute på lång promenad i morse så det tar sig. Jag ska nog komma tillbaka vad det lider. Uthållighet har blivit min bästa vän på senare år ;-)

Nässelblom och choklad sa...

Ja det fanns bilder när jag tittade och även nu och nu läser jag att du verkar fått ordning på albumen igen. Ruggigt det där med google och hur bilderna plötsligt kan vara möjliga för någon annan att använda. Sådant får mig att inte vilja lägga ut bilder - ändå vill man inte bara köra text. 20 dollar och plastglas, det låter inte klokt men jag gissar att det bara är ett annat sätt, en annan inställning. Minnesvärd kväll i alla fall! Uthålighet är bra att ha, men nog önskar jag att du skulle få chansen att glida fram på en räckmacka ett tag nu. Allt gott till dig! Kram Eva

Åsa sa...

Nässelblom och choklad - ja det är ju inte så att en inte vet att "allt" finns där på ett eller annat sätt. Men när det händer grejer utanför bloggen som jag inte har koll eller kontroll över blir jag frustrerad. Vill å ena sidan stänga ner allt men å andra sidan älskar jag det!

Tack Eva, det skulle vara en trevlig erfarenhet att få uppleva något gott som bara flyter på för en gång skull.

Åsa sa...

Nässelblom och choklad - ja det är ju inte så att en inte vet att "allt" finns där på ett eller annat sätt. Men när det händer grejer utanför bloggen som jag inte har koll eller kontroll över blir jag frustrerad. Vill å ena sidan stänga ner allt men å andra sidan älskar jag det!

Tack Eva, det skulle vara en trevlig erfarenhet att få uppleva något gott som bara flyter på för en gång skull.

Related Posts with Thumbnails