måndag 23 mars 2015

Puglia, Salento, Spongano och det stora Köket

Det går minsann undan här. Fullspäckat program och inte många minuter över till "egentid" . Soligt och fint, men svinkallt det första dygnet. Nu lite mildare men desto mer regn. Trots det har vi hunnit med långpromenader och flera utflykter med buss. 
Min gamla minidator är just det, gammal. Det märks särskilt när det kommer till bildhantering. Den tar inte ens bilderna från mobilen. Jag skriver därför så gott det går (mest minnesanteckningar) på plats men kommer posta inläggen i efterhand, när jag kommit hem och fört över alla bilder ordentligt.
Jag befinner mig alltså i pyttelilla staden Spongano som ligger i Salento, självaste italienska stövelklacken och likaledes södra delen av Apulien. Syditaliensk mat står i fokus och vi har ett gigantiskt kök här där vi tillsammans lagar mat varje dag. Det är lite som ett scoutläger deluxe. Med extra allt.
Vistelsen här är arrangerad av Sanna Töringe och och Hannu Sarenström, två välkända profiler inom mat och trädgård, i den svenska ankdammen. Programmet är fullspeckat och det är inte många minuter över till "egentid". Lagar vi inte lunch eller förbereder mat inför kvällens middag så är vi på tur någonstans i regionen. Hittills har vi bland annat varit på en lördagsmarknad, blivit bjudna på middag av självaste baronen (en av ägarna till palatset vi bor i), vandrat runt i Sannas trädgård, gått på långpromenad i olivlundarna, doppat händerna i Medelhavet och idag besökte vi även en underbar Agriturismo - Le Stanzie. Förmodligen hade jag där min bästa lunch ever.
Och så dricker vi vin.
Jag försöker anteckna och fota så mycket det går men erkänner att jag redan ligger efter i dokumentationen. Det är så många smårätter hela tiden och min italienska är i princip obefintlig så jag tappar bort mig hela tiden. Hoppas bilderna sen ska hjälpa minnet på traven.

Hej så länge!

* * *

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Asa
Alltid lika roligt att se dina vackra bilder och roliga och bra kommentarer.
Glad att lasa om Italien

Kram Jag

Åsa sa...

Carina - Så bra att du kollar här! Finns bara väldigt mycket mer som inte blivit bloggat om än. Det kommer mer framöver.
Glad att ha varit i Italien :-D

Related Posts with Thumbnails