måndag 9 mars 2015

Detta med att ständigt ta sig vatten över huvudet

Det är inte längre någon idé att fråga varför. Det verkar mest vara ett inbyggt fel i mig, det att jag har så lätt för att kasta mig in i saker jag inte kan. Saker jag har lite eller helt saknar erfarenhet av. Och det gäller inte bara mat och matlagning.
Jag blir så trött på mig själv. Det låter kul och nyfiken som jag är vill jag så gärna lära mig mer men så slår verkligheten till som en käftsmäll och jag inser att det är knappt om både tid och kunskap för uppgiften jag i ett svagt (eller dumdristigt?) tillstånd åtagit mig. Att jag tar mig vatten över huvudet är snarare regel än undantag.

Förrätt verkade så enkelt. Nu står jag i valen och kvalen mellan dill och dragon. Med eller utan rotselleri. Tärningar eller stavar. Buffé eller portioner (ve och fasa för det sistnämnda, jag som inte kan dekorera och pynta matuppläggningar). För att inte tala om transport! Cykla en mil med matvärdigheten i behåll?
Till råga på allt har jag fått för mig att lära mig italienska.
Hur ska detta egentligen sluta?

Trevlig måndag på er!

* * *

2 kommentarer:

Kristiina sa...

Esso andrà bene...språk är alltid roligt...och det slutar väl en tur till Italien "The Awaiting Table" cookery school in Lecce...eller matresa till Italien med Hannu Sarenström och Sanna Töringe...eller egen matresa till Italien... :) :)

Åsa sa...

Kristiina - Eller hur! Önskar bara jag hade mer TID till allt skojigt. Oavsett så blir det iaf matresa av :-D

Related Posts with Thumbnails