onsdag 16 januari 2008

Ordlös onsdag


Grönt är skönt - och gott!



Vanligtvis är det ordlös onsdag idag som jag brukar vara med i. Men allas vår Nejma har säkert fullt upp för det finns inget inlägg för detta ändamål hos henne idag. Än i alla fall. Jag lägger ändå ut bilden för dagen och återkommer med recept på bildinnehållet i morgon!


Uppdaterat: Men nu så - kolla in här hos Nejma så hittar du fler härliga bilder!


19 kommentarer:

Fundera grönt sa...

mmmm grönt!

Sandbarnet sa...

Nu blir jag nyfiken... purjolökspotatis kanske eller löksoppa : )

Della sa...

Vad ska all denna purjo användas till? Jag brukar ha den i potatis- och purjolökssoppa eller i quesadillas.

Maleé sa...

Matigt idag än så länge ;-) Purjolök är jättegott!

Marianne sa...

Potatis och purjolökssoppa kanske? Det är så himla gott när man gör den själv. Ska bli spännande att se vad du använt den till.

Think Twice sa...

Mmm...Purjolök (me like) älskar allt grönt och lök sätter verkligen piff på det hela!

Kaffebönan sa...

Who purjo på närmare sikt:-)
Älskar purjolök:-)
Ha de gött..
Take care.
Tjingeling/Pialotta

Sarah sa...

Gillar den gröna färgen! Sen e ju löken god med!

Cattis sa...

purjo är gott i det mesta, gratäng, soppa till fisk...
vad ska du ha det gröna till?
:-)

Mildamakter sa...

Ska bli kul att få veta vad allt detta gröna ska användas till :o)

Åsa sa...

Kul att ni alla verkar gilla purjolök! Det måste man nog göra om man ska gilla vad jag gjort med den ;-)

fundera grönt - hihi, trodde väl du skulle gilla :)

sandbarnet - Ja, nog blev det soppa av!

della - Quesadillas? Det är väl sådanadär tortilla med en massa ost emellan? Vad gott och stoppa in purjo där också. Måste pröva när det blir dags för ost igen.

Maleé - Ja, men det blev ju en blandad kompott till slut :)

Marianne - Javisst är den! Det mesta blir godast när man lagar själv tycker jag. Och just soppor har jag tänkt mig som mitt mattema ett tag framöver.

think twice - Purjolök är en tacksam grönsak som funkar till det mesta :)

kaffebönan - Tack det samma!

sarah - Jag med! Den känns så pigg och fräsch på något sätt.

cattis - Kika in i morgon så får du se ;-)

mildamakter - Ja, hoppas du liksom ovanstående också gillar purjolök så kommer du säkert gilla "soppan" i morgon.

Jag är riktigt förtjust i purjolök och kan inte för mitt liv förstå att jag för många år sedan endast använde den vita delen och helt sonika kastade bort den mörkgröna blasten. Idag använder jag hela purjolöken och skär ofta strimlor från båda ändar till en och samma rätt. Funkar till det mesta jag lagar. Imorgon blir det visserligen en lite speciell presentation av, och inte så vardagligt sätt, att använda purjolöken. Kanske till och med något man bara gör en enda gång!

Catti Ullström sa...

oj. sitter på tåget och är helt plötsligt supersugen på putjolökssoppa...

Pumita sa...

Det slog mig att det är jättelänge sedan jag gjorde potatis- och purjolökssoppa. Det måste jag göra imorgon, enkelt och gott!

Pumita sa...

Det slog mig att det är jättelänge sedan jag gjorde potatis- och purjolökssoppa. Det måste jag göra imorgon, enkelt och gott!

Anna (http://annaweb.us) sa...

Vad hungrig jag blev nu. Men går på svältkost idag så jag får härda ut.

Wickans värld sa...

Mmm, fick samma ide som några här ovan. Det blir potatis- o purjosoppa i morgon!

Åsa sa...

catti ullström - Åh, vilken trevlig tågsyssla att kolla bilderna idag :)

pumita - jag blev nästan lite sugen jag med på potatis- och purjolöksoppa idag!

anna - jag är rädd att det jag gjorde med dessa purjolökar är lite av svältkost också :/

wickans värld - Tror det kommer kännas i luften i morgon vad ni alla äter till lunch ;)

Kan i alla fall säga att det inte är recept på potatis- och purjolöksoppa - det har ni alla egna ändå :)

Mimo sa...

Visst är grönt skönt!
Purjo är en bra och användbar grönsak till mycket. Skall faktiskt testa din magiska soppa till lunch idag, fast jag kommer nog ha i strimlad purjolök.

Åsa sa...

mimo - Purjolöken är flitigt använd hemma hos mig. Brukar till och med ha purjolök i potatisgratängen! Ett tips om du kokar buljong på purjolökar är att äta den kokade purjolöken vid sidan om med lite salt och peppar på. Ngr droppar citron och ev ngr stänk olja :) Det här är ju annars en liten kurvariant som sträcker sig in nästan 2 dygn som ett sätt att bryta tidigare, och kanske inte så hälsosam, inställning till mat.

Related Posts with Thumbnails