söndag 20 januari 2008

Smakbiten, jag!

Det sägs att kokböcker visst säljer bättre än sex... hrm, det kanske säger en del om hur det står till ute i stugorna då ;) och varför vi plötsligt blivit såååå intresserade av kokböcker. Är det måntro något vi saknar här i livet? Och visst har väl alla fantastiska TV-kockar minsann bidragit till, och fått oss falukorvsstekande medelmåttor att vässa både våra knivar och smaklökar. Vi har blivit modiga och prövar både nya ingredienser och kryddor vi inte ens kan uttala namnen på. Det ena kulinariska äventyret efter det andra avlöses numer i var mans kök. Eller? Är det verkligen ett kulinariskt äventyr att till exempel laga salsa på tomaterna som legat i kylen i 3 veckor utan minsta tecken på att vara skämd?

Ikväll visar SVT en dokumentär om råvarornas och matens ursprung. Klockan 20:00 sänds Smakbitar i 2:an (programmet går i repris två gånger). Så, alla ni matglada där ute i landet, spetsa era smaklökar ordentligt och häng med ikväll på en smakresa genom Sverige!


Uppdaterad: Och för att riktigt få igång snålvattnet så missa inte Jamie Oliver 35 minuter innan på 5:an!

2 kommentarer:

Kinna sa...

Tusen tack för tipsen!

Åsa sa...

kinna - Det var så lite så.
Det var kul att se hur det kan gå till att lagra och laga mat på olika håll i landet. Vilka enorma bröd de bakade! Jag ville krypa in i TV:n och smaka ;-)
Trodde dock de skulle visa lite mer på det journalisten tog upp - om smaklösheten på råvarorna i affärerna. Kanske blir det en annan dokumentär...

Related Posts with Thumbnails