tisdag 15 januari 2008

Tulpanens dagMen hur kunde jag undgå detta faktum att tulpanen fått en egen dag? Tulpanens dag är en drygt tioårig företeelse som verkar infalla någon dag mellan den 15 och 20 januari. Hos Nässelblom & choklad fick jag nys om detta och tulpaner lyser verkligen upp tillvaron mitt i mörkret med sin skönhet och inte minst alla fantastiska olika färger de finns i. Tydligen köper vi här i Sverige närmare 130 miljoner tulpaner under en säsong! En säsong som sträcker sig ungefär från jul till påsk. Enligt Blomsterfrämjandet köper 1 miljon tulpaner om dagen då. Hua - det är ju oundvikligt i dessa tider att inte föra tankarna till det nya modeordet "klimatsmart", vilket säkert denna konsumtion av odlade tulpaner befinner sig långt långt ifrån. Lite cynisk som jag är kan man väl tro att tulpanens dag inte helt otippat uppkommit främst ur handlarnas intresse... Men ack, så ljuva och livsinspirerande de är, så en bunt eller två kan man väl i alla fall unna sig - eller hur?


2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Vilken rolig bild det blev! Nej, särskilt klimatsmart är det inte. Det är bland annat därför jag vurmar så för vår egen vilda grönska, men den här årstiden är det ljuvligt att då och då få känna doften av blommor.

Åsa sa...

Hihi! Jag tyckte det var lite festligt när jag öppnade ditt inlägg och mina egna tulpaner nästan stack mig i näsan :)

Nu dröjer det säkert inte länge innan tulpanerna sticker upp ur jorden där utanför! Men tills dess kommer jag också handla en eller annan tulpanbunt :)

Related Posts with Thumbnails