torsdag 24 januari 2008

Palsternacka, fräst med vinäger och limehonung



Palsternacka brukar jag använda ihop med morötter och lök, eventuellt lite kokosmjölk och så in i ugnen. Men nu på senaste tiden har jag tillagat palsternackan på flera andra sätt. Och idag kommer ett ytterligare ett av dom. Superenkelt dessutom!



Fräst palsternacka med vinäger och limehonung
1-2 port

1 stor palsternacka, KRAV
rapsolja, KRAV
ca 1-2 cm röd chili
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk limehonung KRAV (går bra med vanlig honung också)
flingsalt
vitlöksgräs


Skala och skär palsternackan i strimlor. Hetta upp oljan i stekpanna. Fräs strimlorna på medelvärme och rör om tills de börjar mjukna. Skär en liten bit av en röd chili - så mycket du tål! - kärna ur och skär bort det vita. Hacka den fint och rör ner den tillsammans med limehonung, vinäger och flingsalt i pannan. Låt puttra en stund. Strö över hackad vitlöksgräs på slutet. Servera till sojakorv eller en brynt strimlad vegburgare och fullkornspasta.



Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails