lördag 26 januari 2008

Quinoafest idag lördag mellan kl 13-22!

Bor du i Göteborg eller är i krokarna och inte är upptagen av den pågående Göteborg International Film Festival så ta dig en sväng till Viktorahuset (Hagabion), Stora salen för dagens Quinoafest! Boliviagruppen, Alternativ Handel, Fri Film och Folkuniversitetet med flera anordnar enquionafest för stöd till bolivianska quinoabönder. Kl 15:00 hålls det föredrag och redan halv tre utlovas det barnaktiviteter. Resten av eftermiddagen och kvällen är full av mat, musik och dans.

Så, trotsa nu ösregnet och kom in i värmen! Vi ses snart!Ett smakprov på quinoa


2 kommentarer:

Viktoria Schiöler sa...

Jag måste erkänna att det tog tid för mej att upptäcka quinoa. I julas bjöd min brors tjej på det och sen dess har vi lagat det flera gånger. Det är ett mycket trevligt litet frö, värd all uppmärksamhet. Har hört nånstans att man kan rosta det först (typ i torr stekpanna) och sen koka - är det nåt du testat?

Åsa sa...

viktoria - Och du, det finns ju vit, röd och svart quinoa :) Tycker det är godast att blanda med något och inte äta enbart som ris t ex.
Rosta först? Nej det har jag inte gjort. Det skulle man ju ta och testa. Däremot smakade jag på en slags quinoakaka med het sås som jag nu försöker vaska fram recept på. Det påminde lite om polenta fast med ägg och ost i. Får se om det blir något att blogga om längre fram :)

Related Posts with Thumbnails