onsdag 9 september 2009

Färskpotatis och nektarinNu är väl säsongen nästan över för färskpotatis och inlägget är väl lite i senaste laget. Såg härom dagen i affären att de sålde tvättad färskpotatis och den har redan hunnit bli lite större i storleken. Jag gillar ju annars de allra pluttigaste små potatisarna. Brukar koka dom och göra en ljummen sallad. Jag kom hem runt midsommar och det första jag handlade och lagade till var just färskpotatis. Dessutom dignade frukttrågen av persikor och nektariner. Den första lunchen jag lagade i somras när jag kommit hem var således en enkel ljummen potatissallad.


färskpotatis
schalottenlök
nektarin
bladspenat
flingsalt
svartpeppar
ev färsk dragon

Tvätta och dela eventuellt de lite större potatisarna. Koka. Häll av vattnet och ställ potatisen åt sidan så länge. Häll i olivolja, flingsalt, svartpeppar och fint strimlad schalottenlök. Låt fräsa upp. Tärna under tiden en nektarin och vänd i tillsammans med potatisen. Vänd till sist i färsk babyspenat. Servera t ex med en sojakorv eller en stekt sojaburgare.


Smaklig spis!

3 kommentarer:

Rasmus sa...

Roligt att du satt igång att blogga igen!

Det här låter som en sallad helt i min smak! Jag gillar också att använda nektarin i matlagning, och den här salladen är ju en utmärkt omgivning för den.

Åsa sa...

rasmus - Tack för din kommentar! ja, det känns bra att logga in på bloggen igen. Vart lite ringrostig och hade glömt lite teknikaliteter. Om jag bara sänker mina krav några snäpp kommer jag snart vara på banan igen.

Nässelblom och choklad sa...

Det är så otroligt gott med fin färskpotatisar - riktigt godis. Den här salladen med nektariner skulle jag kunna tänka mig genast. Gott!

Related Posts with Thumbnails