onsdag 30 september 2009

Krämig jordärtskockpurésoppa
Förra vintern gjorde jag ett försök med en jordärtskock- och palsternacksoppa. Den blev mycket god fast väldigt tunn. Nu har jag gjort ett nytt försök att göra enkel jordärtskocksoppa. Hade köpt några knölar för ett par dagar sedan som jag glömt av. Den här gången blev den riktigt tjock och krämig. Nästan på gränsen till puré så kanske får den heta jordärtskockpurésoppa istället. Och dessutom är den helt mjölkfri.
Jag knaprade råa morötter under tiden soppan kokade så det blev inga fler tillbehör som bröd eller liknande till soppan. Den blev så tjock och maffig att det inte heller behövdes något mer. Förutom några fler råa morötter :)

Krämig jordärtskockpurésoppa

olivolja
1/2 gul lök
220 g skalad jordärtskockor
3 dl vatten/grönsaksbuljong
1-2 dl havregrädde
dragon
flingsalt
svartpepparFräs den hackade löken och låt den svettas i en kastrull. Skala och skär under tiden jordärtskockorna i bitar. Lägg i kastrullen och häll på vattnet/grönsaksbuljongen. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka. Kokar det torrt så tillsätt mer vatten. Ta kastrullen av plattan. Krydda och tillsätt havregrädden, koka ihop allt en stund och mixa det sedan till soppa med en stavmixer.
Smaklig spis!

1 kommentar:

Åsa sa...

Hrm, något har hänt med texten - den är ännu större än vanligt...? Blir inte riktigt klok på publiceringsverktygen... den hade helt plötsligt ändrat sig till något annat och bilderna blev alldeles konstiga först.

Ja, ja - precis när man börjar lära sig ordentligt hur saker och ting fungerar är det dags att byta, gå vidare, ändra osv.

Related Posts with Thumbnails