fredag 25 september 2009

Råkostsallad på morot, rättika och !Naraolja


Oj oj oj, det var inte direkt den omstarten jag räknat med. Tappar liksom tråden hela tiden. Glömmer saker. Får så att säga inte tummen ur. Drar mig för att gå ut osv. Jag orkar inte ta mig själv i kragen längre. Har fått göra det i så många år nu och nästan vad jag än gör slutar det bara värre än innan. Jag har inga idéer längre för livet. Hur blev det såhär egentligen? Känner inte igen mig själv längre. Så läskigt.

Hur som helst finns massor av bilder på mat jag lagat i min dator. Tyvärr en hel del odöpta och inga sparade recept. Det är ett heltidsjobb bara det att få ordning på dom. Så det lär dröja. Men här kommer i alla fall en sallad jag gjort i sommar.Jag blev förälskad i dessa vackra morötter. Lila morötter - kan det bli bättre? Upptäckte de färgade morötter för ett par år sedan då jag hittade en påse morotsfröer med blandade färger. Det blev tyvärr inga morötter den gången och nu i sommar var första gången jag köpte några andra än orange.
Men hallå? Tro mig att jag blev förvånad när jag skar i den och såg att den var lika orange inuti som alla andra morötter! Tillsammans med rättika och grapefrukt blev det ändå en god råkostsallad. Rättikan är för övrigt en underskattad grönsak tycker jag. Den är lite mildare i smaken än den välkända rädisan. Jag tycker den därför fungerar bättre i fler kombinationer och dessutom som både varm och kall än rädisan.
Råkostsallad på rättika, lila morötter och !Naraolja

Lila morötter
Rättika
Pink Grape
!Naraolja (återkommer med ny post om oljan och !Naraväxten från Namibia)
Hallonvinäger
Flingsalt
Svartpeppar


Riv morötterna och rättikan. Skala och fileea grapfrukt. Blanda och skvätt i lite hallonvinäger och !Naraolja. Oljan är ganska fruktig och lite nötaktig i smaken så den går såklart att ersätta med annan likvärdig olja. Salta och peppra lätt.So long!

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Gott med råkost och grape. Rättika är verkligen gott. Hur saker och ting blir i livet är ibland svårt att förstå och ibland svårt att styra över. Ibland finns kanske ändå en mening som man inte ser just då. Sen är det klart att man ändå vill försöka styra åt ett håll man vill, men det är inte heller så lätt alltid veta....nu håller jag visst på att snurra in mig i resonemang alldeles för trassliga för att passa i en kort bloggkommentar. Trevlig helg och kram från Eva.

Åsa sa...

nässelblom & choklad - hihihi, men jag gillar att du snurrar in dig i bra resonemang. Jag har all plats i världen för det :)
Det är väl så att man får lägga meningen på hyllan ett tag så löser det sig med tiden.

Kramar till dig från mig!

Helena Ljunggren sa...

Vad läckert med lila morötter, det har jag aldrig sett förr :)

Related Posts with Thumbnails