söndag 7 februari 2010

Bagaren och Kocken


Det bor en tidsoptimist i mig. Dessutom har jag en slags cykeltidsklocka i mig också. Det vill säga att jag tänker och planerar alla avstånd enligt hur lång tid det tar för mig att cykela. Numera då jag tar mig fram för egen maskin kan det ta lite väl lång tid och krafterna orkar inte alltid med. Cykeltiden har väl mer än tripplats kan jag tro.

Oftast gör det inget för jag har sällan någon särskild tid att passa längre. För några veckor sedan fick jag ändå för mig att ta en promenad till Bagaren och Kocken. Jomenvisst. En nätbutik som även finns "live" En trevlig liten butik som ligger lite avlägset och inte alls på ett torg, vid andra butiker eller shoppingcenter. Jag klädde mig lite mer anständigt med vanlig jacka, jeans och kängor istället för träningskläder och tänkte att det säkert skulle ta en timma, kanske lite till, att gå hela vägen dit.

Det började skymma på vägen dit

Får bara fram bilder med mobilen nu så länge nya datorn är trasig och det var meningen att ha fokus på den stora knoppen av en av min favvisblommor men det blev visst inte så. Det var härligt sken ute iaf...

...

Det tog 1 tim 40 min! Och jag hade lätt kunnat ha träningskläder på istället. Alldeles för varmt med gamla dunjackan. Kanske var det värt det ändå för butiken är som värsta "godisaffären" för en sån som jag. Tyvärr har de en lite konstig hemsida och jag ser knappt en pryl. Men för er som har vanliga datorer och säkert större skärm än jag så klicka på "Göteborgsbutiken" och se bilder på hur det ser ut på hyllorna! Jag vill ha allt!!
Eller njae, egentligen inte. Jag har varken plats eller bakar så mycket och framförallt har jag definitivt inte råd! Det är en butik för stora plånböcker. Ta bara dessa jäskorgar som är så poppulära. Den minsta lilla korgen som räcker till en deg på max 500 g kostade 235 SEK!!!

Bilden är lånad från Hemmakocken.nu

Såklart finns alla kökets Rolls Roycemärken där som KitchenAid, Global, Gaggia, Eva Solo, Dualit och såklart Le Creuset med flera. Allra först till höger när man kommer in kan man tro att man hamnat mitt i Leilas kök! Blått och rosa, prickigt och blommigt. Fast hela lilla butiken flödar förstås av färger i alla de slag. KitchenAidmaskinerna står uppradade i hela färgskalan på en hylla där tillbehör som måttsatser, bakplåtar, särskilda jäs/bakplåtar-med-gropar-för-baguetter, silikonkavlar, mjölborstar (som att var och en numera har sitt eget bageri hemma med stora bakbänkar och jag vet inte vad), hela färgskalans Rostiskålar med tillhörande köksredskap, silikonmuffinsformar och ja, det finns ingen ände på allt som finns där.
Så varken du har pengar eller inte är det en fröjd för ögat och drömma går ju. Tänk om jag hade en sån här fin kanna hemma i köket.... :-)Bilden lånad från Le Creuset's hemsida


Jag tog vagnen hem. Lyxigt nog gick samma linje hela vägen :-)

5 kommentarer:

em sa...

Jäskorgar skickade jag efter, fast jag minns inte varifrån, och även om de var dyra så var de inte SÅ dyra. Du kan säkert hitta billigare - kommer jag ihåg var min affär finns så kan jag skrika till. (Äldre herre i norrland, tror jag).
Margaretha

Annika sa...

Vi besökte butiken i december, då vi var på besök i Gbg.
Håller med om att priserna är högsa och att många redskap känns mer som om de vore för proffsa än för hemmabagare.
Vi köpte faktiskt vtå jäskorgar, som jag skam sägandes ännu inte orövat. Vår KitchenAid Professional går däremot varm...

Vilken promenad, förresten! Du förtjänade verkligen att ta "vagnen" hem!

Åsa sa...

Margaretha - ah, det har jag inte tänkt på. Ska kolla. Bakar inte så mycket så det är inte hela världen men visst hade det varit kul, bara för saken skull, och se hur det skulle bli :-)

Annika - hahaha! Ja, du ser. Jag tror jag vill ha precis allt i butiken men jag vet ju att jag inte har användning för allt. Och framför allt inte plats! Har bara en liten diskbänk till godo i köket. Den räcker knappt att kavla ut degen till kanelbullar ens :(
En assistent skulle förstås vara trevligt att ha. Tror kanske det är lite skillnad bara som ensam eller fler som delar på brödet om man säger så. Jag klarar inte att göra av med allt jag skulle vilja göra. Eller rättare sagt, jag har inte karaktär nog att inte äta en halv nybakad limpa på en som samma gång ;-)

Nässelblom och choklad sa...

Härlig affär och en redig promenad. Tur att du kunde ta spårvagnen tillbaka. Just de där kannorna gillar jag också väldigt mycket, skulle kunna tänka mig en eller till och med flera. De finns i så fina färger. Någon gång när jag har pengar och plats över, kanske det blir av....

Åsa sa...

Nässelblom & choklad - Kannorna är så fina och de finns ju i många färger och flera storlekar t o m. Jag vill också ha flera :-) Och deras grytor, stekpannor, skålar och fat är ju superfina. Tror dock en sådan stekpanna skulle vara lite för tung för mig att hantera och alltid kräva dubbel "handfattning", men fina är dom!
Heheh, den där "någon gång" kommer nog. Kanske har man inte samma längtan efter lila lerkannor då men säker har det dykt upp andra fina kökssaker man "behöver"/vill ha :-) Jag väntar också på den där någon gång ;-)

Related Posts with Thumbnails