torsdag 25 februari 2010

Kokboktips i bokreatid


Det var inte länge sedan det var bokmässa här i stan. Eller? Hrm, det har visst redan gått fem (5!) månader sedan den ägde rum. Nu har t o m bokrean hunnit rullat igång. Jag var förbi ett par butiker idag och det var förvånansvärt lite folk där. Förvånansvärt få intressanta böcker som reades också tycker jag. Kanske är det såklart ekonomin som gör att jag inte tycker det finns så mycket. I vanliga fall har jag en slags besatthet att köpa böcker. Jag var bra på att både läsa och bläddra i alla möjliga böcker. Sedan jag började plugga internationella relationer och mänskliga rättigheter under 3 1/2 år (all kurslitteratur på engelska) minskade så sakta min läsning av "egna" böcker. Idag har jag så oerhörda koncentrationssvårigheter att jag inte kommer någon vart med böckerna. Tyvärr har min passion för att handla böcker inte minskat i samma takt så jag har en hel del pocketböcker som ligger olästa i bokhyllan...


Är ni sugna på bokrean så kolla här på nätet, i Akademibokhandelns bokbilaga. Och ni vet väl att ni får poäng på ert MedMerakort vare sig ni handlar på rea eller inte. Eller om ni hellre väljer att handla böcker via Bokus. Om ni inte redan har den skulle jag springa ut efter Anna och Fanny Bergenströms Under Valnötsträdet och det ögona böj! Såg den för endast 149:- Billigare än så kan man nog inte få en så underbar kokbok för!
För övrigt har jag faktiskt inga kokboksreatips utan det enda boktipset jag kan ge är årets upplaga av Vår kokbok.
Men visst finns det kokböcker jag skulle vilja ha. Hemma hos Jamie t ex, som bara kostar 129:- på rean. Men jag har lovat mig själv att inte köpa några fler kokböcker med köttrecept i!


En kopp kaffe och en god bok skulle inte sitta helt fel, eller vad säger ni?


Lycka till med reafynden!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails