tisdag 22 juni 2010

Tortellini med svamp och bladspenat

Med blixt o utan. Det gråa i bilden överst är bara ånga från den varma maten

Vem har inte stekt hel eller delad sparris i olja, vitlök och salt? Nä, jag tänkte väl det. Alla har säkert gjort det både en och flera gånger. Det är utmärkt snabbmat tycker jag. En bit stekt tofu till och middagen är klar. Lika enkelt är det att fräsa upp lite svamp i smör/olja och smaksätt med hackad vitlök och salt. Koka till det tortellini, t ex spenat- och ricottafylld, enligt förpackningen. Hacka alltså en klyfta vitlök och fräs tillsammans med en stor näve skivade champinjoner i olivolja och/eller smör. När allt är klart så är det bara att blanda i ett par nävar ordentligt sköljd babybladspenat. Smaka av med flingsalt, god olivolja och ev svartpeppar.


Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails