söndag 6 juni 2010

Stekta mixade tomater


Firade dagen till tonerna av den spanska nationalsången. Kul att Nadal tog hem Franska öppna idag och också fick tillbaka titeln som världsetta i herrtennis igen. Felicidades por la victoria, señor Nadal! Söderling gav på bra motstånd och han är på G så det är bara att vänta lite till så är han där på toppen :-) Lite dryga 5 mille är väl inte fy skam heller för en andra plats ;-)

Tillbaka till verkligheten. Tomt i kylen. Tomt i huvudet. Tomt i magen. Trött, sliten, kluven och extremt frustrerad över allt för många olika åtaganden och viljor i huvudet så orkar jag inte fixa och trixa allt för mycket i köket. Så en sväng till affären och där låg röda, gula och orange tomater och ropade på mig "Ta mig! Ät mig! Och jag också! Stek mig!" Och så fick det bli.Stekta mixade tomater
1 port

4-6 tomater av mixad färg och form
2 vitlöksklyftor, rivna
1/2-1 tsk dragon, torkad
olivolja
dadelbalsamico
gourmetsalt/havssalt (t ex från Camargue där de vita hästarna springer)

Hetta upp olivolja i en inte alldeles för het stekpanna. Fräs den rivna/pressade (ev finhackade) vitlöken lätt. Tvätta och skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Har du mindre cocktailvarianter räcker det att dela dom en gång längst mitten bara.
Lägg i tomatskivorna och stek långsamt. Vänd dem försiktigt och krydda med dragon. Drissla över lite dadelbalsamico. Lägg upp på fat. Salta och droppa över riktigt god olivolja.


Smaklig spis!

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Snygga tomater! Jag längtar efter de hemodlade, men så länge köpte jag ett tråg med olika sorters småtomater, bakade i ugn och stoppade i en paj. Får se vad pajätarna tycker om den ikväll.
Hälsar fröken Dill

Åsa sa...

Fröken Dill - javisst är de härliga. Tur också att solen råkade skina när jag lagat till dom. Bilderna blir så mkt bättre med riktigt solljus :-) Har också bakat i ugn men det tar lite, lite längre tid än detta ;-) Rena snabbmaten att steka lite tomater :-)

Längtar till den dag i livet jag också kan odla egna tomater. Har försökt mig på att odla i fönstret tidigare men det gick inget vidare. Trots soligt fönster så vill de inte ta sig.

Hoppas pajen din gick hem hos gästerna!

Related Posts with Thumbnails