lördag 15 januari 2011

Tulpanens dag


Ett vårtecken? Tulpanens dag idag den 15 januari. Förra året gjorde jag ett inlägg med en tulpankavalkad. Mestadels från mina egna tulpaner ute i odlingslotten. Jag ska villigt erkänna att jag fortfarande inte ätit tulpaner. Bilderna ovan är tagna i maj 2007. En av mina favorittulpaner i blåsväder. Den finns inte längre kvar idag. Förra våren var det ganska glest med tulpaner och de jag satte under hösten 2009 växte aldrig till sig. Så i år lär det bli än mindre för jag satte inte ens några nya lökar i höstas.

Härom dagen såg jag den stora tupannyheten på tv - Prince Daniel. Tydligen har det tagit 18 år att odla fram den. Hrm, undra vad arbetsnamnet på den tulpanen hette? Kommer finnas i begränsad upplaga att köpa först nästa år. Vem som får tillgång till tulpanen i år framgår inte riktigt i inslaget. Tydligen döpdes tulpanen dessutom i champagne efter att den landat i Sverige... man kan bli matt för mindre.Hur som helst. Tulpaner är en vacker och krispig blomma. Den knarrar och låter som ingen annan blomma gör. Vem vet, denna mulna råa fuktiga lördag kanske skulle bli mindre trist med ett fång färska tulpaner på bordet.


Trevlig helg!

***

2 kommentarer:

Kinna sa...

Tulpaner är mina absoluta favoriter och det kan knappt bli för tidigt på året när de första köps.

Åsa sa...

Kinna - Ja, nä det har du nog rätt i. Drömmen är att ha olika buntar i varje rum :) På köksbordet, på byrån, i vardagsrummet och på skrivbordet... Jo, det är något visst med tulpaner.

Related Posts with Thumbnails