torsdag 27 januari 2011

Rå lunch i ett huj


Rå mat till lunch. Inte helt ovanligt för mig. Orkar inte alltid laga mat och då tuggar jag i mig ett gäng grönsaker istället. Ofta börjar det som snack/mellanmål fast det egentligen är tid för lunch. Så vet jag inte vad jag ska laga och tuggar på en morot medan jag granskar kyl, frys och skafferi. Kanske bläddrar jag lite i kokböckerna eller surfar runt lite på nätet. Så tickar klockan iväg och jag börjar tugga på en paprika. Smaskar i mig ett gäng nötter. Tar en banan. Japp, så var lunchen klar. Ingen idé att laga något eftersom jag redan smaskat i mig tillräckligt.

Ett annat sätt att fixa lunchen på är att dra fram matberedaren/mixer/hackaren. Då går det fort, fort. I med div grönsaker, salta, krydda och kör ev i lite olivolja. Mixa. Blanda ev i solrosfrön eller pumpafrön. Klart. Rå lunch i ett huj.


Rå lunch i ett huj
1 port

1 skalad morot
1/2 fänkålsstånd
flingsalt
curry
olivolja

ev frön/nötter

Kör allt i mixer till ett "råkostris". Blanda eventuellt i frön eller nötter på slutet. Gillar du inte curry så krydda med chili eller varför inte med någon örtkrydda som timjan, oregano eller mejram.

2 kommentarer:

charlotta sa...

ang muggins: nä, rent teoretiskt sätt borde det gå att baka dem i precis vilka muggar som helst, som är i någorlunda samma storlek! (eller så tar man en mindre mugg och minskar på det som inte mäts upp i teemamuggarna). muminmiggarna - som mångar har - är ju teemamuggen fast med annan dekor, så har du en sån kan du använda den som mått :=)

Åsa sa...

Charlotta - hehe, nä ingen sådan mugg heller. Har väl inga nyare prylar än säg sisådär 10-15 år i mina köksskåp. Tur ändå att jag hann skaffa mig en del innan min ekonomi började gå utför ;)

Bäst att kolla vad som är ugnsfast eller ej i alla fall. Tycker det var en himla rolig idé i alla fall. Har små vanliga formar men med muggar blir det lite annorlunda och kul att servera :)

Related Posts with Thumbnails