måndag 3 januari 2011

Same same but (little) different

Nytt år. Nytt utseende. Eller njae, min nia lär ni får dras med ett bra tag till. Liksom mitt hår och mina tradiga kläder. Med det händer inte mycket i dessa krassa tider. Men här i bloggen - här har det hänt lite grejer.
Samma namn. Samma jag som skriver. Men jag har gjort bruk av något jag lärde mig under förra året; att använda dels lättare bildredigering i Paint (fanns i datorn och är långtifrån så avancerat som Paint.NET som jag ff inte har lärt mig) samt i Canoon Zoombrowser. För tillfället har jag även lagt till en bakgrund från Shabby blogs. Har inte riktigt bestämt mig än hur jag vill ha det så den får hänga med ett tag. Kommentera gärna vad ni tycker.


Som om det inte var nog så är jag (nästan) klar med projektet från i somras. Då började jag nämligen sammanställa alla mina recept i en separat blogg - Miss Meisters receptsamling Jag taggar förstås varje matinlägg här i Miss Meister's mat med mera... med huvudingredienserna. För det mesta även med vilken typ av mat det är som t ex soppa, sallad, bakat osv. Dock börjar jag själv få svårt att komma ihåg vad jag skrivit om och postat så det var hög tid att göra något åt saken. Det har ju gått några år nu sedan starten. Så varsågoda! Miss Meisters receptsamling. Ni hittar länk till den här till höger på sidan

Receptsamlingen är indelad i sidorna Recept, Bakat, Cyberkocken och Miss Meister. På gång är även en sida med mina recept från Paper chef. För att hitta något lite lättare på varje sida är de indelade i flera underrubriker. Använder mig av nya blogger och är inte riktigt vän med den än. Skulle vilja göra inlägg/poster under respektive sida men det verkar inte fungera så det är bara till att scrolla. Alla recept står i bokstavsordning. För enkelhetsskull använder jag ingredienserna som maträttsnamn.

Recept
Grönsaker
Böner, linser, tofu och ägg
Ris, pasta, potatis m.m.
Soppor
Sallader
Smårätter, röror och såser
Frukt bär och frukost
Efterrätter


Bakat
Mjuka kakor, pajer, småkakor, muffins och andra sötsaker
Bröd, bullar och tilltugg
Sylt, marmelad och annat hemgjort


Och jag inser att översta rubriken under Bakat är väldigt omfattande men bloggen består till större delen av lagad mat snarare än bakat. Jag lovar att jag har desto fler bilder på kakor och annat bland mina bildbibliotek i datorn.


Så, varmt välkomna alla läsare, gamla som nya, till min nygamla blogg! Nytt år, nya utmaningar och förhoppningsvis en himla massa ny mat.Klicka gärna runt bland mina recept och kika lite. Säkert hittar ni något som faller er i smaken. Jag hoppas att min receptsamling ska underlätta för er att hitta bland min vegetariska mat. Har ni ett fb-konto kan ni även följa Miss Meister's mat med mera... här.


Välkomna åter!

***

4 kommentarer:

Annika sa...

Jag gillar det! Bakgrunden är fin. Men jag saknar dina gräslöksblommor en smula; tycker att blommorna i bakgrunden påminde lite om dem...:_)!

Åsa sa...

Annika - ja, det gör jag oxå. Tycker gräslöksblommorna är riktigt fina.
Känner mig dock naken och kränkt efter inbrottet. Saker fattas mig och tänker att inget varar för evigt så det är väl bara att vänja sig. Fast jag gillar oxå bakgrunden...
Tror mest det inte riktigt passar för att färgerna skär sig lite med den beige bakgrunden... :/

Som sagt, inget varar för evigt ;) Kommer säkert byta lite och testa mig fram ett tag framöver tills jag hittar rätt :)

Helena Ljunggren sa...

Du har en riktigt snygg sida!

Åsa sa...

Helena - Tusen tack för input! Julpyntet/bakgrunden kommer dock snart försvinna (fast jag ser inte texten "christmas" i mina två datorer som fanns hos Shabby.bogs). Gillar ändå mina gräslöksblommor och vet hur förvirrad jag var när t ex du ändrade om i din blogg. Trodde först du försvunnit men sen förstod jag att det var "same same but different" ;)

Related Posts with Thumbnails