måndag 25 april 2011

Durra och jag blir nog inga bundisar


Seriöst, vad är detta? Durra. Gräs, som quinoa, fast större. Tyckte det kunde vara kul att testa. Behöver "ingredienser" till sallader och kalla lunchlådor. Men jag måste säga att jag inte alls gillar durra. Enligt Wikipedia används durra främst för framställning av sprit och öl. Enligt anvisningarna på förpackningen skulle det koka i 25 minuter. Jag lät min durra koka runt 45 minuter och ändå är tuggmotståndet bra mycket hårdare än al dente. Kanske bäst att göra glutenfritt mjöl eller öl av det istället. Eller kanske grodda? Någon som testat? Vad tycker ni?

Nu blir det i alla fall till att äta upp det. Här slängs inget ätbart bara för saken skull. Har blandat till en sallad med lite durra/röda mangoldskott/tomat/böngroddar/hallonvinäger/rapsolja. Nu bär det av utomhus för äta lunch!


Ses snart igen!


***

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Jamen vad bra, då behöver jag inte springa ut och testa detta. Jag är annars en sån som jämt ska testa allt nytt jag springer på. Tillräckligt stående i skåpen, om jag säger så..

Kanske koka, mixa sönder och ha i veggobiffar?

em sa...

Jag har blivit bjuden på en sallad med durra en gång - den var god, förmodligen för att det var så mycket annat gott i den. Hur länge den hade kokat har jag ju ingen aning om.
Min första tanke var den samma som Cecilias här ovan, att blanda i lins eller bönvegetter. Eller ha i brödet om du bakar.
Margaretha

Ann-Louise sa...

Har aldrig testat durra men nu blir jag nyfiken...

Åsa sa...

Cecilia - Ingen dum idé. Kanske blötlägga, som med bönor, innan jag kokar också. Luktade faktiskt gräsigt i köket när det kokade och lockade inte så mkt. Såklart måste jag blanda med annan mat och inte äta rakt upp och ned.

Margaretha - Jag blandade ju till en sallad med annat gott men det var som sagt lite för mycket tuggmotstånd trots allt. Tror jag ska blötlägga alt koka ännu längre, även för vegetter eller i bröd nästa gång.

Ann-Louise - Heeeej! Där är du ju igen :) Haha, så festligt för jag tänkte på dig förra veckan då jag gjorde vietnamesiska salladsrullar/vårrullar! Minns att du hade en hel del asiatisk mat på din blogg. Och så upptäckte jag nyss att det gått och blivit en lilten Matdériven också :) Det förklarar ju "uppehållet" med bloggen. Gratulerar till tillskottet :) Testa du också så slår vi våra kloka huvuden ihop om bra tillagningssätt av durra :)

Nässelblom och choklad sa...

Har aldrig smakat durra. Även om din erfarenhet inte verkar alltför positiv kanske det blir test någon gång....

Anonym sa...

Durra ska enligt förpackningen jag köpte (provar för första gången idag) blötläggas i tre timmar innan den kokas!

Related Posts with Thumbnails