lördag 16 april 2011

Mina hjälpmedel


En sådan här mackapär borde alla ha hemma! Jag vet inte hur det är med er men jag har i alla fall svårt att få ut allt gott ur tuberna. Kanske är det innehållet, materialet av själva tuben eller så hör jag väl till det klena släktet men jag tycker inte det är lika lätt som förr, då jag liksom skrapade tuben mot kanten på köksbänken för att få ut så mycket som möjligt ur den. Jag må ha hyfsad kondis nu och innan och innan jag skadade mig sent i höstas var jag faktiskt ganska stark i både ben och armar men nyporna mina, är inte de hårdaste. När symtomen kommer sätter den sig oftast först i fingrarna och handlederna så jag jag har fortfarande ett par väl använda hjälpmedel kvar i köket.


Hjälpmedel? Varför då, undrar ni. Symtom, för vad? Jo ser ni, när jag var som sjukast och hade ständig värk var det inte mycket jag klarade av att göra som vanligt. Allt tog oerhört lång tid och bara efter morgonens bestyr så var jag helt slut. Då var det bara att ge sig iväg till jobbet för att där ta hand om 15 små underbara liv. Tyvärr höll inte det och jag tvingades sluta med mitt då valda yrke som förskollärare. Idag, tio år senare och ett otal timmar i varmvattenbassäng, handterapi på rehab, akupunktur, vila, ändrad kost, frånvaro av ett ständigt utsättande, i form av stora barngrupper på förskolan, för smitta av diverse infektioner, träning och så vidare är jag långt mycket bättre. Dock är knogarna oftast svullna och ömma liksom handlederna som inte gillar häftiga rörelser och vridningar. Kraften i fingrarna finns inte alltid och jag blir lätt fipplig och tappar saker. Som om att styrseln i fingrarna inte riktigt finns längre. Och då är dessa redskap oumbärliga för mig!


Har ni sett en mer välklämd tub än denna? Och vem vill i dessa "släng inte maten", sopsortering- och återvinningstider lämna kvar en endaste milliliter av goda pastejer, kaviarer och vad det nu är för mat som kommer i tub innan den ska till återvinningen. Jag är dock osäker på var ni alla kan hitta en sådan här guldklimp men jag skulle tipsa er om att hålla ett öga på webbshopen Ninas matbod. Man kan aldrig så noga veta om den plötsligt dyker upp där. Jag lovar att meddela er så fort jag vet!


Trevlig vecka!


***

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Det där skulle vara bra hjälpmedel för många, gissar jag. Tufft att inte må som man varit van och tvingas sluta sitt jobb på det sätt du gjorde. Tur att du varit stark och hittat vägar för att kunna må bättre. Nu är det bara att önska lite påslag på turen också....Kram/Eva

Åsa sa...

Nässelblom och choklad - Ja det tror jag med. Klämman är allra mest använd. Den får jag upp sådanadär limmade kanter och bitar som t ex på mjölpaketen och mjölken. Nu mer sällan men som sagt, de är bra att ha i lådan för plötsligt en dag vill inte fingrarna.

Dagarna bara passerar och livet i bubblan känns mer overklig. Som att jag befinner mig i en slags parallellvärld från de flesta andra. Som om att livet inte riktigt kommer igång. Tänker ofta "sen ska jag..." Vet att det inte är bra att skjuta upp saker men de flesta saker handlar just om att först och främst ha en ekonomi för att kunna genomföra dom. Det är idag alldeles för många saker som jag skulle göra "om jag fick några hundringar över". Det låter så lite och inte oövervinnligt för stunden men som sagt, det är många hål som skulle behöva fyllas. Under tiden är det bara att äta, träna och försöka hålla igång kroppen och inte förfalla helt och hållet :)

Adam Svensson sa...

Den där tubklämmaren verkar ju toppen, de skulle jag vilja ha tag på. Så snälla, lägg in en kommentar om du hittar någon.

Tack förresten för länken till Släng inte maten :)
/Adam, KfS

Related Posts with Thumbnails