lördag 30 april 2011

jag trampar vatten


Åh, det är så galet många saker jag vill skriva om här. Kinesiskt matfusk (skräckhistorier om nudlar gjorda på parafin, dumplings målade med bläck, ekorre som egentligen är fisk målad med förbjudet färgämne - artikel i dagens G-P som dessvärre inte finns på webben) och min allt mer skepsis mot maten från Hung Fat Trading (gillar nog inte det leverantören utlovar är den Äkta Asiatisk Smaken), om gasat kött, om fettskatten, om fredagsmysandet, om GDA-märkning, om igen om apelsinjuicer med fruktkött (vilket jag oftast får kväljningar av) och dess tillverkning för att inte tala om alla tandtroll och magkatarrer juicen påkallar och ja, det är så mycket saker som har med mat och vår kosthållning att göra än att bara laga mat och skriva recept.

Men det allra viktigast idag handlar naturligtvis om lakrits. Inte minst nyheten om att Halva's lakritsstavar tog hem förstaplatsen i veckans stora lakritstest i Solkattens köpcentrum i Lerum. På Göteborgs-Postens vägnar ber jag om ursäkt att de har så dåligt med webbsidor. Resultaten och betygssättningen finns endast i dagens pappersupplaga.

5 käcka fyrar fick i alla fall Lakritsstavar av Halva (bilden ovan)

4 käcka fyrar fick Rotella lakritsrullar (Haribo)

Bara 3 mindre käcka fyrar fick mina favoriter (på delad förstaplats med Halva Sweet licorice dårå) Panda Soft & fresch licorice tillsammans med Halva's Pistolmagasin

2 fyrar fick Festivaldi's Soft sweet liquorice och Euroshoppers Sötlakrits.

1 stackars fyr fick Kung Markattas Sötlakritsrullar (ekologiska) vilka jag villigt ska erkänna att jag aldrig smakat liksom inte heller Urtekram's ekologiska Söt magi lakritsstavar som av Lerumsborna blev värsta bottennappet och till och med blev överkryssade.

Nä fy så sugen på lakrits jag blev nu. Undrar om det skulle smaka gott med rosa bubbel? Drycken för dagen är alltså bestämd och trots att den rekommenderas till både fisk och skaldjur tänker jag mig att den kommer slinka ner i strupen i sällskap med grönsaker av något slag ändå. Systembolaget har några förslag som passar till drycken. Hittade ett och annat helvegetariskt. Tänkte instinktivt grillad halloumi men jag har ostförbud just nu och ett tag till framöver så jag letar vidare.

Frankrike , Crémant de Bourgogne Rosé Brut (nr 7781) ligger i alla fall på kylning!


***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails