söndag 21 augusti 2011

Especially for...


...Pickipicki! Jojominsann. Igår var det inte bara finbesök i stan av Tina, roddaren bakom Pickipicki, och hennes partner in crime Carl, utan det var också matbloggsträff igen. Denna gången fick vi nöjet att träffa Plommonet bakom Mormors plommonmarmelad. Ingen picknick denna gången med besök på årets första Bondens egen marknad i Haga. Jag slöt upp lite senare och kom precis lagom till besöket på En Deli Haga. Mums! Där satt vi i flera timmar och jag njöt av sällskapet, solen och den goda maten.
Sommaren 2011 kommer bli sommaren då jag träffade matbloggare en masse i verkliga livet :-)


Edit: Glömde skriva om frallan på bilden som är en nybakad källarfranska med smör i söndagssolen. Receptet, med modifikation, hittar ni här, då dagens frallor bakades på mellanmjölk och enbart Manitoba cream.


***


10 kommentarer:

tina sa...

Missmeisterbakat bröd med smör, jag tror jag dör.
:-)

Åsa sa...

tina - ja det gör man nästan när man äter nybakat bröd - fastän det inte är något surdegsbröd (med svart skorpa) utan källarfranska bakade på jäst - men ooooh, så naggande goda de är ändå ;)

Fröken Dill sa...

Mmmmmmm nybakad fralla!
Kul med matbloggsträff. Här i Stockholm har det varit lite glest med sådant, eller så är det bara jag som är osocial nu när jag bor på landet (blir väl kvar ngon dryg vecka till eller så...). Kan vara liiite svårt att locka matbloggare ut i spenaten en timme norr om stan.
Tror fröken Dill

tina sa...

Fröken Dill, mig kan man locka ut i spenat en timme norr om stan! Ska vi slå vad om att det går?

Plommonet sa...

Snacka om finfrukost! Nybakat bröd alltså... ljuvligt! Hurra för bloggträffar förresten, nu tar vi över Göteborg! ;D

Kim sa...

Det var fantastiskt trevligt i lördags. Två gånger är en vana, eller hur? :)

Lotta - en kaka i ugnen sa...

Vilken bra idé att ha "unicef-loggan" om Afrika här på bloggen, jag vill också ha det. Har du hämtat den från Unicef och får vem som helst göra det? Tycker också det är så himla viktigt att hjälpa till och göra det man kan! Så tack för den idén :)

Åsa sa...

Fröken Dill - jag vet att ni hade en picknick i våras/början av sommaren men annars vet jag ej. Själv längtar jag efter att se er igen! Det har ju snart gått 2 år!
Jag tror absolut det går att locka ut i spenaten! Jag hade definitivt kommit och ja du ser, Fröken Dill, en frivillig anmäler sig...

....Tina! Stå på dig. Kanske har du turen att få möta illrarna också :)

Plommonet - Here, here! Superkul att ses. Och bondens marknad håller ju på varje lördag i ett par månader så om inte annat kanske vi kan ta en lördagslunch igen framöver :)

Kim - Absolut! Funderar redan på nästa träff. Då med varm mat och vin :)

Lotta - en kaka i ugnen - Japp. Det går alldeles utmärkt att ladda ner på deras hemsida.

Charlotta sa...

Nä FY FABIAN vad jag är ledsen att jag inte kunde vara med! :(

Åsa sa...

Charlotta - Fy fabian så tråkigt att du inte kunde vara med :( Men du, Bondens marknad är VARJE lördag i flera månader och jag vill iaf träffas igen och luncha. Nja, varje lördag kan jag inte men definitivt snart igen :)

Dessutom är det snart dags att börja planera storträffen - Skördefest! Då ska vi vara inne, äta varm mat och dricka vin!

Related Posts with Thumbnails