tisdag 2 augusti 2011

För 100 spänn


För 100 spänn kan man få såhär mycket (se bilden)!! Dessvärre hör det inte till vanligheterna för mig som gärna väljer ekologisk och Fairtrade-märkt mat. Att få ut så mycket mat av en hundralapp alltså. Men hur jag än vrider och vänder på mig klarar jag inte ens jag att alltid göra rätt. Men en årsinkomst på mindre än VG-regionens nya direktör får i lön varje månad (plus bil, pensionspremie på 25 % av årslönen och sem.ersättning = 47 600/mån. Om hon skulle råka få sparken inom 5 år får hon då 6 månaders uppsägningslön samt ett engångsbelopp på 18 månadslöner som tillsammans uppgår till den nätta summan av 4 080 000 kr) vill det ändå till att trolla med knäna. Ett sätt är till exempel att ta en cykeltur över till sköna gröna Hisingen för ett besök på Indian Food House. Där hittar man det mesta (o)nödvändiga man kan behöva och ett kryddutbud som gör vem som helst glad. I alla fall en som gillar indisk mat.
Sneglade lite i frysdisken också och där fanns bönor och annat gott men väntar med det till en betydligt mycket svalare dag än de fuktiga och kvalmiga dagar som verkar belägrat sig över stan har seglat bort igen.

Mitt val att inte gärna handla lågprisvaror hänger bland annat samman med mitt engagemang i miljö-och rättvisefrågor. Inte mindre roll spelar även det faktum att jag allt för många gånger genom åren fått sekundära varor, när jag köpt hem lågprisalternativen, som för mig leder till ett allt större matsvinn än normalt. Det blir ju i slutändan ännu dyrare.


***

5 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Å, vad bra!
Jag är svår på sånt där ingefärsgodis.
Hälsar fröken Dill

Åsa sa...

Fröken Dill - jaaa, man kan aldrig få för många ingefärsgodisar :)

karin - trattoria sa...

de där ingefärsgodisarna är min favvo, har tyvärr bara hittat dem i en sushirestaurang i malmö än så länge...var köpte du dina? :)

Åsa sa...

Karin - hehe, trodde det framgick i texten och länken ovan ;)
Indian Food House på Backaplan. Letar efter något ställe som säljer större påsar än bara de små askarna med några få bitar i.

Monicas Mat sa...

Min absoluta favoritmataffär!

Related Posts with Thumbnails