fredag 5 augusti 2011

Jordnötsbiff och majonnäs


Nu undrar ni såklart då vad jag använde majonnäsen till. Ja, det blev till exempel att steka en stackars jordnötsbiff som låg och frös alldeles ensam i en av lådorna i frysen. Till den ångkokade jag några små pak choi -knippen och tinade en källarfranska. Flingsalt och hallondressing är min absoluta favorit på sommarsallader och funkar som tur är lika gott till varma grönsaker. Ja, mer avancerat än såhär blev det inte. Ett par mackor med avokado och majonnäs samt ägg och majonnäs och två dippade morötter räckte också min hemmagjorda majonnäs till.

Har ni testat själva nu? Att blanda till majonnäsen med stavmixer? Det går i ett huj och supergod blev den. Nästa gång ska jag absolut slänga i lite vitlök också och dippa sockerärtor och morötter i den.


***

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Mums, det ser toppen ut. Jag hoppas på egenodlade pak choier om några veckor. Jag odlar en ministort och en rödbladig.
Hälsar fröken Dill

Plommonet sa...

Jag är faktiskt lite mer nyfiken på hallondressingen som du nämnde. Finns det som recept elelr kan du berätta lite mer om den? :)

Åsa sa...

Fröken Dill - åh, så gott! jag är avis på grönsaksodlandet. Har ju en liten odlingslott men gett upp det där med grönsaker då det tar sig väldigt dåligt, "folk" (=ungar, idioter och vem det nu kan vara som inte har något bättre för sig än att gå omkring bland våra lottor och dra upp lite här och lite där som de känner för) drar upp ej färdiga morötter

Plommonet - Åh, hallonvinäger är nog min värdefullaste smaksättare jag har i skafferiet :) Just denna variant är nästan lite krämig. Passar gott till frukt också. Men min absoluta favorit hittar jag inte längre någonstans längre :(

Related Posts with Thumbnails