torsdag 11 augusti 2011

Enkelt mellanmål med avokado och glasnudlar


Morötter, citron, färsk ingefära, äpple, banan, koriander och avokado är mat som jag i stort sett alltid har hemma. När det kommer till avokados har jag periodvis väldigt otur med kvaliteten och är förmodligen den matvara jag kastar allra mest. Vad jag upptäckt är att de stora, men dyra, är nästan alltid bra. Och då gör jag som så att jag betalar mer men kan också äta upp hela istället för att slänga bort bruna och dåliga = kasta pengarna i soporna.
Snabbt mellanmål av avokado gör du enklast såhär:

Skär en halv (stor) avokado i bitar. Lägg i skål och häll över:
1-2 tsk soja
en nypa ajwain
en nypa svart spiskummin (obs! ej nigellafrön)
ev en nypa flingsalt (tänkt bara på att sojan är ganska salt) och
toppa med kalla glasnudlar och en skvätt sweet chilisås.


Smaklig spis!


***


3 kommentarer:

Plommonet sa...

Brukar du köpa färsk koriander varje gång eller har du en korianderkryddväxt hemma att ta av? Jag har försökt odla koriander hemma, men den ville sig inte alls. =/

Kim sa...

Avokados är luriga alltså, känns som om det bara är någon dag eller två då de är perfekta att äta. Ajwain, hur smakar det?

Åsa sa...

Plommonet - oh, nej jag köper på hackad koriander på burk (blue dragon). Den i kruka håller knappt hem från affären ens. Har också testat odla själv men det vill sig inte men ska testa igen. Köper ibland färsk koriander på Hung Fat Trading (på Östra Hamngatan)

Kim - Ajwain smakar lite som timjan om man använder den i maten och inte bara smakar på ett frö - då är den skarp, lite pepprig nästan och faktiskt inte alls lika tilltalande som i t ex kokt ris, stekt kål eller vad man nu kan tänkas laga. Används en del i indisk mat.

Related Posts with Thumbnails