onsdag 7 december 2011

Tomten som kom tidigt i år


I somras då jag fick tips om den här brittiska kocken fick jag inspiration och lagade en saffransrisotto med stekt zucchini. Mitt i googlandet av Yotam Ottolenghi fastnade jag också vid en kort video där han lagar ugnsbakad aubergine vilket jag bara var tvungen att laga. Glömde först helt av den goda röran han gjorde för att toppa auberginehalvorna innan de garnerades med granatäppelkärnor. Däremot kom jag ihåg vitlöken. Men senare har jag blandat turkisk yoghurt och honungdijon med lite salt och peppar till också.


Vad jag däremot inte har berättat för er är att det i samband med denna inspirationstopp också hände något helt och hållet oväntat. Tomten kom! Jorå. Kanske var det min allra egna och speciella tomte men vet ni , eftersom jul är långt ifrån min favorittid på året blev jag faktiskt väldigt glad att tomten beslöt sig för att vara ute i god tid (började visst skriva detta inlägg redan i september) Vet ni förresten att tomten, som även lyssnar till namnet Hanna, numera är bosatt London. Jominsann. Så är det. Och dessutom levererar tomten även nu för tiden paket genom Posten ;)

Har inte hunnit laga mig igenom hela kokboken än men oj, oj den är helt klart min absolut finaste kokbok och mest innehållsrik med lockande och till synes smakfulla oägg- och oststinna vegetariska rätter. Det är absolut ett av mitt hetaste julklappstips till en matlagningsintresserad person. För er som har råd att köpa fina och användbara julklappar vill säga.

***

6 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Fantastisk tomte! och det var du sååå värd!!!

Åsa sa...

Fröken Dill - :) Tack. När man minst anar det :) För till jul är det annars många många år sedan det kom någon tomte till mig.

www.megane.blogg.se sa...

Det är väl roligt att få oväntat post. Jag fick en muffinsform som ser ut som snöstjärnor från min tomte (älskade svägerska från Finland) Du vet väl att tomten bor i nFinland!!!:)

Kim sa...

Du har varit snäll du minsann! ;)

Pia K sa...

åh, lyllos dig, den där ligger oxå på min önskelista:) så himla fint att du har en snäll, tidig tomte!

Åsa sa...

Megane - Haha, i Finland minsann. Det är trevligt med egna tomtar :)

Kim - ja det har jag faktiskt varit :)

Pia - ja, den är sååå himla fin och en av de bästa vegrecepten jag hittat i kokbok. Inte alls fyllda med ägg och ost samt att det finns mycket varmt också och inte bara kalla sallader. Hoppas det kommer en snäll Tomte till dig också :) Kanske, kanske via Posten till och med ;)

Related Posts with Thumbnails