lördag 24 december 2011

Juletid

Andlöst vackert

Hoppet och inte minst lusten för det mesta har farit på villovägar. Ännu ett år har passerat i ovisshet, ekonomisk pressat läge och framtidsutsikten har blivit allt mer grumlig. Livssituationen blir aldrig så påtaglig och skör som de sista veckorna på året. Så mycket social press att jag mår illa. Så många måsten hit och dit som ändå aldrig hinns med. Och så är det en hisnande summa pengar i omlopp. Klappar ska bytas (för att nästa vecka säljas på Blocket eller lämnas tillbaka i butik) och mat ska ätas så vi går upp några kilon och kommer leva på rör efter rör av Samarin i hela januari.

Då jag ändå inte gör någon julmat att tala om har det ekat förfärligt tomt här hos Miss Meisters mat i december. Till skillnad mot förra året vilket var min mest produktiva månad på hela året. Ja faktiskt under hela min bloggtid. Då postade jag datumljuset i 24 dagar och så där finurligt uppenbarade sig inte någon receptjulkalender men däremot en önskelista, när man klickade på ljusbilderna.
Däremot finns flera andra bloggare som under december haft julkalendrar med massor av gott. Så är de någon där ute som fortfarande är sugen på sött skulle jag genast klicka mig fram till Smaskens arkiv för december som är sprängfylld av smått och gott och till Pickipickis Chokladkalender där man i december har proppats med, vilket namnet på kalendern avslöjar, choklad såklart! Vill ni å andra sidan klura ut svåra finurligheter (jag begriper inte ett skvatt) så ska ni å det snaraste klicka er vidare till Lottens julkalender. Den kan vara lite klurig att följa från start nu och eftersom facit också finns gäller det att inte tjuvkika.


Nu på julaftonsmorgon med en kopp pepparkakskaffe och en lussekatt till frukost och just loggat in mig på fb så möttes jag av denna fina dikt. Som den öbo jag en gång var (vet inte om ränderna någonsin kommer gå ur) är det inte utan att jag känner igen beskrivningen. Saltet, fukten, tystheten och det spegelblanka havet...

Juldikt
(saxad från fb)


Götebrogsvinternatten saknar snö.

Fönstren kletar av saltig hinna.

Alla sova på enslig ö.

Överallt hänger en fuktig dimma.

Himlen streckas av fjärran plan.

I "Rönna" lyser en flaggstångsgran.

En kråka vilar på taket.

Endast tidningsbudet är vaken.

***

Julaftonsmorgon är äntligen här.

Hemtjänsten besöker husen.

Pappa en snyltbit av julskinkan skär.

I spegelblankt hav speglas ljusen.

I sängen susar ett svettigt barn.

På någons altan står en rosa (!) gran.

Kära vänner, var vid gott mod.

Jag önskar er en jul, glad, mätt och GOD

***

av K, vän och BrännöboHoppas ni alla haft en uthärdlig juletid


***

2 kommentarer:

tina sa...

Fina Åsa! Tittar in här för att önska dig att 2012 blir ditt år, du har fyllt din motgångskvot vid det här laget. 2012 blir året då allt roligt kommer hända, och ingen mat kommer brännas vid. ;-) Ska vi tumma på det? KRAM

Åsa sa...

Tina - tummis!

Related Posts with Thumbnails