onsdag 1 januari 2014

Första dagen på resten av livet

Miss Meister's mat behöver en nytändning. Har gång efter annan funderat på att lägga ner allting men hela tiden är det något som lockar och drar mig tillbaka hit. I all hast lovade jag stort inför 2014.
Intention är att satsa på än mer grönt och faktiskt tydligare av en pro-vegan-blogg. Det får vara nog nu med det allmänna gnället från kreti och pleti när vegomat kommer på tal.

Jag har tröttnat på alla okunniga, fördömmande kommentarer kring vegetarianism och vegansk mat.
Jag har tröttnat på hur större delen av den så kallade träningsvärlden hävdar att animaliskt protein är den enda och rätta vägen för vältränad kropp och hälsa.
Jag har tröttnat på hur allt för många av dem med insikt i att socker till stor del bidrar till bl. a. fetma, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och andra så kallade välfärdssjukdomar samtidigt vägrar äta potatis, morötter, böner och linser osv för "de innehåller ju så mycket socker" snarare än att rikta in sig på den verkliga boven - överätandet; det allt för höga kaloriintaget av kött, fett och inte minst glukossirap som i princip finns i alla halv- och helfabrikat som överhuvudtaget finns att köpa.
Under hösten har jag letat och letat (på nätet) efter uppgifter om personer som drabbats av fetma m.m. just på grund av att de ätit för mycket grönsaker och frukt men hittar ingenting. Tips mottages gärna.
Jag, en robot?
Med tanke på min alltmer ansträngda tillvaro måste jag lämna en reservation om att jag eventuellt inte kommer klara av att hålla vad jag lovat. Det är så ofantligt tidsödande att blogga och dessutom helt beroende på tillgång av teknisk utrustning som t ex kamera, dator och diverse mjukvara. Så för min som amatör och hobbybloggare, utan ekonomiska medel att rusta upp, hopar sig tvivlen.
Tiden får utvisa.
Nu är det i alla fall 2014 som gäller.

På återseende!

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Ser framemot att läsa dina inlägg:)
Håller med om det riktiga problemet är överätande gäller att hitta det man mår bra av och att man är nöjd med sin kropp:)
Ha ett gott nytt år
kram

Åsa sa...

Millas Hälsoblogg - Så glad jag blev av din kommentar. Tack!

Tänker att i den mån en själv kan påverka sin hälsa, att slippa div kostrelaterade åkommor, bör en göra det bästa av det. Liksom bana väg för sin egen friska framtid :)

Gott nytt år, Milla!

Related Posts with Thumbnails