måndag 17 mars 2014

Våga vara okonventionell, en vardagsmix med brysselkål och röd paprika

Visst är det så att smaken utvecklas med åren. Varför den gör så vet jag inte men har du som jag det minsta intresse för mat och matlagning är det oundvikligt att hitta både nya råvaror, kryddor och framförallt nya smakkombinationer dom faller en i smaken. Något som inte smakat bra tidigare spelar en helt annan roll på menyn genom ett nytt, anorlunda tillagningssätt eller ihop med andra kryddor och tillbehör än vanligt.

Våga vara okonventionell i köket!
Lite galenskap och oväntade kombinationer kan göra susen. Allt blir naturligtvis inte alltid bra men inte sällan överraskande gott. När det kommer till matlagning skulle vi förmodligen fortfarande bara äta förhållandevis smaklös mat, främst bestående av kålrot, potatis och kanske lite ärter, om vi inte vågade vidga våra vyer mot det okända och främmande.
 Vardagsmix med brysselkål och paprika
1 port

ca 5-7 cm purjolök
10-15 st brysselkål
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 pressad citron
balsamicovinäger
ca 1/2-1 tsk dadelsirap
salt
svartpeppar

Skölj och trimma brysselkålen. Skär dem i strimlor. Skölj och strimla även purjolöken och paprikan. Fräs löken och grönsakerna i olja på medelvärme. Riv i vitlöken och rör om.
Det är bättre att ha en aning lägre värme och låta det ta lite mer tid. Blir det för hett och torrt så släng i lite vatten och lägg eventuellt på ett lock en stund.
Rör om då och då.
Krydda och tillsätt pressad citron och balsamicovinäger och låt koka in. Avsluta med en liten klick dadelsirap och smaka av med salt och peppar.

Smaklig spis!

* * *

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails