måndag 15 september 2008

Då var det måndag igen

Känner mig som katten Gustav, eller Garfield som han egentligen heter, och hatar måndagar. Och konstigt nog har jag alltid känt det så. Kanske inte riktigt lika mycket under den perioden jag arbetade på ett servicehus (äldreboende) och hade rullande schema. Då var det inte riktigt lika mycket fokus på skillnaden mellan veckodagar och helg eftersom jag omväxlande jobbade helger och var ledig mitt i veckan.
Det är helt otroligt annars hur hela samhället snurrar efter att i stort sett ALLA ska vara lediga från fredag em och fram till måndag morgon. Det finns ju en hel drös med människor som jobbar hela helgerna - sjukhus, affärer, restauranger, caféer och så vidare har många folk i arbete då liksom på röda dagar som råkar infalla på andra veckodagar än just söndagar. Så trots att jag inte har jobb att gå till idag och min tillvaro lite flyter in och ut i det övriga samhället (ja man tvingas stå ganska mycket utanför det när man inte har ett lönearbete) tycker jag ändå illa om måndagar. Det ligger så mycket måsten i måndagar som bara gör mig helt apatisk. Men, men det är bara att tugga i sig. Snart är det tisdag igen och såklart ska jag komma ihåg mitt eget mantara även på mångagar att: Everyday is a good day!

Och trots allt kan jag inte låta bli att roas av och dra på smilbanden av det här citatet, vilket är ett av alla underbara citat, av Gustav: "I eat too much because I'm depressed, and I'm depressed because I eat too much. It's a vicious circle... that took years to perfect!" Hihihihi... :)


Ha en fantastisk vecka!


Bilden är hämtad från Garfield the Fanlisting och är egentligen en bild man kan ha som bakgrund på datorskärmen. Vetbara inte hur jag ska få den större här :\

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

För att använda en känd matbloggares uttryck "Dra på trissor" vad du har varit flitig. Tittade in här i slutet på veckan vid Ilva-inlägget och nu - hur mycket att läsa som helst. Kommenterade lite på muffininlägget och köpstopp, men allt är ju intressant att läsa. Gustaf höjer i alla fall humöret en hel del! Ha en fortsatt bra måndag!

Åsa sa...

nässelblom & choklad - Hihihi - "den kända matbloggaren" tror jag mig känna ganska väl ;-) Konstigt nog använder jag sällan det idiomatiska uttrycket i dagligt tal - bara när jag skriver.
Och du höjde absolut mitt måndagshumör några snäpp :)

Känns som jag får något gjort när jag gjort ett inlägg. Tyvärr blir de oftast allt för långa men det finns bara hur mycket som helst att reflektera över. Behöver dessutom bli av med alla bilder som "ligger och dräller" i datorn. Bäst att passa på när energin finns :)

Related Posts with Thumbnails