tisdag 2 september 2008

Snabbmat på en söndag - gul paprika och aubergine

Då var hösten igång igen med träning och allt vad det innebär. Bland annat går mina söndagar mer eller mindre bort då det först är barn- och ungdomsträning, för vilken jag är instruktör, och direkt efter ett eget träningspass. Är utrustad med ett riktigt uselt matsmältningssystem vilket innebär att jag måste äta ganska så lång tid innan jag ska träna. Oftast nästan så långt att jag börjar bli hungrig när det är dags för själva träningen. För att jag ändå ska orka måste jag alltså äta både frukost och lunch/middag på söndagarna innan träningspassen vilket innebär att jag inte kan sova länge och dra ut på tiden för frukost.

Med andra ord innebär söndagar ingen vila för mig. Söndagar som säkert de flesta förknippar med söndagsmiddag; stek, kokta ärter, sås och potatis med efterrätt och allt existerar alltså inte i min värld. Oftast blir det som vilken veckodag som helst med hackade eller strimlade grönsaker i stekpannan. Nyligen blev resultatet det här:


Gul paprika och aubergine

en gul paprika, strimlad
aubergine, ungefär samma storlek som den hela paprikan, strimlad
en rejäl näve färsk bladspenat
rapsolja KRAV
några nypor bockhornsklöverblad, torkade och krossade
några nypor limeblad, torkade och krossade
en nypa ajwainfrön
valnötsvinäger
en vitlöksklyfta, riven
salt
svartpeppar, nymalen
kokosmjölk KRAV

Stek paprikan själv en stund innan du lägger i den strimlade auberginen. I med kryddorna - ca 1/2-1 tsk vardera av de torkade bladen, ajwainfröna och en riven eller pressad vitlöksklyfta. Låt steka tillsammans och skopa gärna över några matskedar från pasta- eller potatisvattnet. Salta och peppra och häll i en skvätt valnötsvinäger. Vänd allra sist ned den färska bladspenaten och häll över 1-2 msk kokosmjölk. Toppa av det hela med lite färsk hackad koriander. Servera till kokt potatis eller pasta. Funkar lika bra på en söndag som tisdag. Snabbt och enkelt.


Smaklig spis!

Uppdaterad: har bara skrivit om tillvägagångssättet

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Det är väl suveränt att vara lite mer aktiv på en söndag! Men visst inbokade aktiviteter och träning styr ju dagarnas upplägg. Ofta har mina barn haft någon aktivitet just på söndagar och det är ett pyssel för att få ihop det med maten. Just när det ska tränas är ju maten dessutom ännu viktigare för att man ska orka. Hackade grönsaker låter betydligt godare än stek! Men att jag tycker det är kanske inte så konstigt...

Åsa sa...

nässelblom & choklad - Åh, vilken smaskig bild du har fått till med din kommentar :) Det är precis så jag ser det framför mig när jag skriver här och hos dig :)

Hihi, nä, inte skulle jag tro att söndagssteken är något du skulle servera i första hand. Grönsaker duger mer än väl på en söndag :)

jonas sa...

Hej!

Varför finns du inte på VeggieToppen?
www.veggiemind.com/veggietoppen
Dina recept är listklättrare ju! ;-)

C U There
/ VeggieJonas

Related Posts with Thumbnails