torsdag 25 september 2008

Böcker om mat på bokmässan


Idag startar äntligen bokmässan! Trots att jag till största delen kommer befinna mig på Internationella Torget (H-hallen) vid Rädda Barnens nya utställning Rewrite the Future, finns det ändå tid att mingla runt bland alla montrar med tonvis av böcker :) Och med åren har även avdelningen Mat & trädgård vuxit fram. Kockar är på besök och lagar mat live. Böcker kommer signeras och trädgårdsidéer kommer utbytas. Missa inte självaste Gunnel Carlson! På andra plan finns även scenen i F-hallen där bland annat program inom Hälsa o& Livsstil som kommer fylla dagarna.


Och på tal om signering. Monter Eo2:02 måste ni bara besöka! Där finns självaste Kinna från Kinnas blogg - mormors mat som tillsammans med sin syster säljer deras bakbok i mormors berså som de redan förra året gav ut.


Så trots att maten på mässan inte är någon kulinarisk resa direkt, och dessutom ägs av ett och samma företag vilket gör att utbudet i stort sett är det samma vart man än väljer att spendera hutlöst mycket pengar, så kan man i alla fall handla mycket böcker om mat :) Dock kan blodsockret sjunka en del då det faktiskt tar på krafterna att vandra omkring på bokmässan så jag laddar och tar med mig egen matsäck.


Over and out!


Bilden på årets affisch är lånad från Bok & Bibliotek i Norden AB, Formgivare är Anna Wirsén.

2 kommentarer:

görel sa...

Ha det så kul! Kan tyvärr inte komma i år, men nästa år ska det bli av!

Åsa sa...

görel - Mässan i sig är ju egentligen inte så himla imponerande för en som hänger där år efter år efter år... jag gillar mest att mingla runt, träffa folk och prata med utställarna, gå på seminarier och lyssna till författare och utställare som pratar i montrarna och hänga på Internationella Torget. Handlar knappt några böcker nu längre, bara om någon favvisförfattare råkar vara där och som kan signera :)

Och du, ett år går fort - snart är det bokmässa igen!

Related Posts with Thumbnails