fredag 9 oktober 2009

Bananer, Bananas!*, bananer...

Klicka på bilden så kommer du till "Bananas!* The Movie"

Jag kan ju inte låta detta gå osagt förbi då jag tidigare skrivit om bananindustrin (som visserligen då handlade om den andra stora bananjätten) och dess övergrepp mot arbetarna. Idag har filmen Bananas!* premiär på biografer runt om i landet. Den har tidigare visats i Riksdagen, samt på några mer eller mindre privata visningar. Filmen hade världspremiär på Filmfestivalen i Los Angeles den 20 juni i år.

Säkert har det inte undgått någon att de nu är stämda av ett stort känt bananmärke och turerna är många. Jag tänker inte gå in mer på det här utan hänvisar istället till en mängd annan media som tagit upp ämnet ifråga och inte minst pratat med regissören själv, Fredrik Gertten. Han har suttit i morgonsaffan, vid frukostbordet och det har skrivits om honom, stämningen och filmen i b la Fria Tidningen.


I kväll råder Kulturnattayra här i Göteborg och med kulturnattakortet har du möjlighet att se filmen på Bio Roy och LadyBug Festival ikväll och därefter, via satellit, samtal med Fredrik Gertten.

Här kan ni se hela listan på alla andra ställen i landet filmen visas ikväll. Gå och se den!


Se och lyssna till Gerttens tal innan filmen visades i LA tidigare i år.
Fakta och bakgrund till filmen hittar du här
Förena nytta med nöje - se Bananas!* ikväll :-)

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails