tisdag 20 oktober 2009

TisdagsTema - Rättvisa


Maria på TisdagsTema har idag varit så gullig och antagit mitt förslag om att använda Rättvisemärkt som tema idag. Som fototema blev det rättvisa. För övrigt har jag en cyberfika på min blogg idag. Ni är alla hjärtligt välkomna!


Kolla in här för fler rättvisa foton idag!

12 kommentarer:

Anette sa...

Det där är ju en fin symbol för rättvisa! Om det vore så lätt.......att bara slå knut på alla vapen. Vi får alla försöka dra vårt strå till stacken vare sig det gäller rättvisemärkt mat eller annat. Ha en fin dag! Nu ska jag kolla vad du bjuder på för fika ;-) /Anette

Cecilia Artista sa...

Absolut bästa formen av pistol! Den här är dessutom spridd en hel del både i Sverige och USA, vilket ju är bra!

Photos by Storm sa...

Absolut en bra symbol för temat. Visst blev det rättvisekaffe på jobbet idag. Vi fick bocka för oss på en lista/Lis

Kadermo sa...

Vi närmare 500 som dricker rättvisemärkt varenda dag anmälde oss ingenstans ... Tråkigt.

Nässelblom och choklad sa...

Åsa, jag är ledsen att jag inte hann med att delta i fikat igår. Såg ditt inlägg när jag var på väg ut för att vara borta hela dagen. La in ett snabbt inlägg med hänvisning till dig eftersom jag tycker det är så bra att du tar upp de här frågorna. Kul att du fick bjuda på mycket fika senare på dagen. Bra tema till tisdagstemat! Kram Eva.

kullefotoblogg sa...

Ja, tänk om man kunde göra så med alla vapen, eller ännu bättre om det inte funnits några vapen. Bra tolkning.
Ha det fint.
/Helena

Pyssel knåp & barnskrik sa...

Å den där statyn är ju bara så läcker och den förmedlar verkligen sitt budskap :-)
Tack för kommentaren på min sida
typsnittet som jag använder är från denna sida http://www.thecutestblogontheblock.com/blog-secrets/147-how-to-change-font-on-your-blog.html
där valde jag lucida handwriting
kopiera texten och klipp in i en "banner" som stödjer html-kod ...sen väljer jag ut vissa ord och gör dom i större storlek blir lite roligare så tycker jag :-)

LottaM ..ღ sa...

Bra tolkning och verkligen rättvisa.

Tack för din kommentar hos mig.
Så skriver jag alltid tillbaka till skrivaren,
men tyvärr hände något med din kommentar igår.
Läste det du skrivit nu.
Brukar alltid komma tillbaka till skrivaren så de vet att jag sett kommentaren.
Tar aldrig bort en kommentar om den inte är kränkande eller reklam.
Ha de gott.

Pialotta sa...

Bilden förmedlar budskapet och dessutom är fotot vackert:-)

Det var ord och inga visor i min blogg;-) Självklart vet jag vad Rättvisemärkt är och jag visade en bild på chokladet som var det enda jag hade hemma för tillfället:-)
Att köpa så mycket rättvisemärkt som man bara förmår, är en självklarhet för mig oxså.
Rättvisa, tycker jag oxså är bl.a att dela lika och inte vara orättvis, vilket jag skildrade i mina andra bilder .. två lika:-)
Ha de gott/Pialotta

christina sa...

Vackert foto och bra tolkning! /christina

OF SPRING AND SUMMER sa...

Bra budskap! Ha en trevlig helg!

Åsa sa...

Anette - gillar din tanke om att dra sitt strå till stacken. Tillsammans blir det ju många strån :-)

Cecilia Artista - Ja, den är ju formgiven av svensken Carl Fredrik Reuterswärd och heter "Non Violence". Den första placerades 1986 i Malmö och finns numera på fler platser i både Sverige och utomlands. Den finns bl a utanför FN:s högkvarter i New York, vid museet i Lausanne, i Kapstaden, i Beijing, Paris, Miami, Curitiba (Brasilien) m fl.

1994 startades oxå ett projekt, "Non-Violence Project (NVP), i syfte att undervisa och informera om hur att förebygga våld.

oj oj, långt utläggning, men en mycket väl spridd symbol som egentligen inte behöver så många ord utan talar själv sitt tydliga språk.

Photos by Storm - Åh, vad bra! Och Sverige vann ju! :-)

Kadermo - men det är ju faktiskt ännu bättre om ni nu är så många som dricker Rättvismärkt varje dag (och inte bara den 20 okt!) Sverige vann ändå ;-)

Nässelblom & choklad - Tusen tack!! Det blev lugnare än stiltje här men Sverige segrade till slut :)

kullefotoblogg - Tack! Och du Helena, jag håller med - bäst om de inte fanns alls!

Pyssel knåp.... - Åh, men tackar för info! Har ju en del typsnitt att välja mellan i word men Blogger är begränsad. Ska testa när jag får lite mer tid över :-)

LottaM (får inte till det där söta lilla hjärtat här) - - Tackar! Och vad bra att det fungerade ändå. Det spelar ju ingen roll om det syns här eller inte - det var ju skrivet till dig ändå :-)

Pialotta - Förlåt! Det var ju, som jag skrivit hos dig redan - inte riktat helt till dig. Men visst var det ord och inga visor ;-) Men det gör mig faktiskt ledsen att det ser ut som det gör och det är allt för många som faktiskt inte bryr sig. Att så många inte ens vill se efter hur det är. Man måste inte handla rättvist, och visst är det många som har det kärvt här i Sverige oxå men över lag har vi så mycket pengar! Kan man köpa dyra prylar, köra bil, köpa nya kläder och skor varje säsong tror jag man har råd att köpa lite dyrare mat också.

Christina - Ja, motivet talar verkligen för sig själv

Of spring and summer - Tack det samma! Idag, lördag, är det FN-dagen. 64 år sedan FN bildades. Än finns det hopp om en bättre värld :-)

Related Posts with Thumbnails