torsdag 8 oktober 2009

Kolla in "Pain de Martin"


Så där såg det ut i Göteborgs-Posten idag (torsdag 8/10-09). Det finns väl knappast någon mat-och bakbloggare som inte känner till Pain de Martin? Nä, jag tänkte väl det. Inte heller är det väl en nyhet att Martin - som fastnat för surdeg - gav ut sin första bok (som f ö går att köpa här) lagom till att kunna var med och signera den på Bokmässan här för par veckor sedan. Men att han sagt upp sig från sitt gamla jobb var i a f nytt för mig. Först skar det till i min sargade och skadade arbetslösa själ och hjärta, men sen blev jag alldeles varm och glad - Se där hur det kan gå när man börjar blogga och snurrar in på något kul :-) Martin har fullt upp och kommer anordna bakkurser också framöver.

Dessvärre lever jag i ett enkvinnohushåll och bakar därför inte så mycket bröd. Jag älskar bröd, särskilt nybakat, men sväller något så kopiöst åt alla håll av bröd så jag måste hålla mig ifrån det så mycket som möjligt.

Tyvärr hittar jag inte heller artikeln på nätet så jag kan inte länka. Men jag har sparat papperssidan så hör gärna av er om ni vill veta mer eller klicka er hem till Martins sida och kolla in hur hans surdegsbakande går till.Lycka till alla brödbakare!

2 kommentarer:

görel sa...

Jag har inte hängt med, visste inte att han tänkte satsa på brödet på heltid, men det var ju jättekul att höra! Tack för infon!

Åsa sa...

görel - nädu, jag som inte bakar sådär överdrivet mycket bröd har ju inte heller hängt med så mycket plus att jag varit borta och då varit mycket begränsad i mitt bloggande. Håller som bäst på att ta mig ut i matbloggsvärlden igen och uppdaterar mig :-)
På hans hemsida står att han är föräldraledig och i artikeln i G-P står att han "sagt upp sig från sitt vanliga jobb för att kunna ägna mer tid åt sin stora passion: surdegsbröd"

Så nu vet du - det är bara att baka på Görel, och vips har du ett nytt jobb :-)

Related Posts with Thumbnails