onsdag 7 oktober 2009

Kokta betor med pasta och kokosmjölk


I Santa Barbara är det varje tisdag eftermiddag och lördag förmiddag Farmers Market. Något som skiljer den åt från våra svenska Bondens egen Marknad är att den pågår året runt. I regn som i solsken. Jag hann inte alltid med den marknaden men gjorde ett besök så ofta det gick. Tyvärr lyckades jag inte fånga den på bild med egen kamera men betorna ovan är faktiskt kaliforniska. Kokta och skalade och ligger på en tallrik i köket i Santa Barbar :)


Betorna ovan är något mitt emellan röda och gula men minns inte namnet på dom. Jag funderar på om det var så kallade polkabetor men minns inte att de var så ljusa och randiga inuti. Gott var det i alla fall att äta dom nykokta med lite smör och salt. Jag gick ut hårt och lagade mat som vanligt under första tiden i Santa Barbara. Men allt eftersom blev tiden allt mer knapp och dessutom blev jag sjuk och tappade liksom sugen så när jag kom hem i somras gjorde jag inget annat än lagade mat i gross och parti (som jag nu mycket bittert är mer än väl påmind om då jag inte kommer i mina kläder längre. Fick t o m köpa mig ett par nya större byxor så jag åtminstone har något att gå i utanför dörren i).

Rödbetor tillhör en av mina favoritråvaror. Det händer att jag kokar alla på en gång och sedan sparar i kylen. Det går utmärkt att tärna, strimla, skiva eller vad man nu vill och blanda i till ny rätt dagen efter. Passar utmärkt till snabb och enkel vardagsmat!
Rödbetor i kokosmjölk

några kokta rödbetor från tidigar i veckan
fullkornspasta
falafel
kokosmjölk
salt
svartpeppar
spiskummin
chili

Ta fram rödbetorna ur kylen. Koka pastan och stek några falafel eller vegbullar. När Pastan är klar så rör ner de tärnade, förkokta rödbetorna tillsammans med lite kokosmjölk och krydda efter smak. Superenkel vardagsmat!Smaklig spis!

3 kommentarer:

em sa...

Jag är också rödbetsfantast. Rostade, rårivna eller kokta - kan inte bestämma mig för vilket som är godast.
Har upptäckt att det går utmärkt att frysa kokta rödbetor - bra i ett litet hushåll.
Margaretha

Åsa sa...

em - Aah! Frysen? Det var ingen dum idé. Fast oftast hinner de ta slut innan jag ens hinner tänka på att spara ;-) Jag har också gjort rödbetshummus, rödbetssallad, lagt in dom och ja, jag håller med. Det är svårt att bestämma vilket som är godast.

JennDZ - The Leftover Queen sa...

Hei Åsa!

Thanks for stopping by my blog. I love your beet root pasta! Isn't it fun how beautifully colored the pasta becomes!

I am enjoying your blog. I used to live in Norway, so I can understand some of parts of your posts! :)

Related Posts with Thumbnails