tisdag 23 mars 2010

Nu och då


I förra veckan ställde Nässelblom och choklad frågan om hur det står till med våren. Det var ju vårdagjämning i helgen, nyårsfirande och nu på lördag är det väl redan dags att vrida om klockan igen. Samma dag var det något konstigt som mötte mig när jag på morgonen stapplade ut i köket. Trots att det blir ljusare och ljusare för varje dag nu var det mörkt och ett dunkel som jag nästan glömt av att jag bor i.

Några timmar senare var allt vitt borta...

Snön utanför var borta och kvar... ja ni ser själva. Eftersom det dessutom regnade, liksom idag, var senare samma dag de vita fläckarna helt borta. Hur var det då för ett år sedan? Mmmm, jordgubbar, sol, värme, palmer...


Jorå, jag var ju på andra sidan klotet då. En alldeles speciell söndag för ett år (och en dag) sedan blev det en tallrik färska jordgubbar med turkisk yoghurt, linfrön och all bran till frukost. Dessutom en hel presskanna kaffe på nymalda kaffebönor :-)



Idag längtar jag till California...

4 kommentarer:

görel sa...

Vem längtar inte till California! Man skulle ju kunna tro att vi bor i Alaska ...

Nåja, våren kommer väl så småningom. Undrar bara när man får färska jordgubbar?

Fröken Dill sa...

Mums, ser härligt ut. Vårt klimat är ju som det är, men längtan blir desto starkare och nu är vi på rätt väg!
Hälsar fröken Dill

Nässelblom och choklad sa...

Sååå gott det ser ut. Vilken drömfrukost! Men rätt som det är får vi våra goda svenska gubbar att njuta av... Nog märks det att våren är på väg, mer den här veckan tycker jag. Även om det är minusgrader på morgonen, värmer solen en hel del när den tittar fram. Tack och kram!

Åsa sa...

görel - Hehe, ja det var visserligen förvånansvärt kallt om nätterna men det var näst intill perfekt för mig. Liiite varmare dagar hade jag inte haft något emot men ja, vem längtar inte till Cali?? :-) Här regnar det och kvicksilvret envisas att ligga runt 0

Fröken Dill - Jorå, julrosen har klarat sig under snön och snart börjar det nog sticka upp lite grönt här och var i min odlingslott. Gillar ju årstiderna trots allt. Var och en har sin charm :-)

Nässelblom och choklad - Ja du, de färska jordgubbarna gick inte av för hackor. Köpte en ask organisk odlade på Bondens marknad, på lördagsmorgnarna :-)

Related Posts with Thumbnails