söndag 6 februari 2011

Nutella ftw

Igår var det internationella Nutelladagen. Nähä, ni visste inte att det fanns en sådan dag? Fram till för ett år sedan visste inte jag det heller. Nu har jag hamnat i någon bloggsvacka och jag börjar med nya inlägg nästan varje dag men får inte ihop dom för publicering... När det kommer till Nutelladagen - World Nutella day - har jag inte heller i år något baktips med Nutella. Mest på grund av att jag verkligen inte kan äta precis vad som helst, när som helst och hur mycket som helst och måste lägga band på mig när det kommer till bakverk. Nutella är för övrigt gott att stryka på en skiva nyrostat bröd eller använda på pannkakor/crêpes och utöver det kan jag inget annat än tipsa om att äta Nutella rakt upp och ner ur burken. Med sked.

Snacka om avundsjuka när jag fick syn på denna bilden av en vän som bor i Belgien. Kanske tur ändå att burkar i den sajzen - 5 kg - inte säljs i Sverige. Inte vad jag vet i alla fall (och vill inte heller veta om så är fallet!).*Uppdatering:
Med tillstånd av mamma och dotter (på bild) får ni också nöjet att se hennes belåtna min med handen i godisburken :) Denna enorma burk fick de tag på under den "italienska veckan" i butiken och hör inte till vanligheterna för dem. För visst är väl Nutellan en riktigt italiensk angelägenhet trots att den idag säljs i över 75 länder världen över. Enligt Wikipedia använder Australien, Saudiarabien, Canada, USA och Mexico palmolja och resten vegetabilisk olja. Phew! Jag är i alla fall glad att inte Sverige fanns med bland dem... eller? Palmolja skrivs tyvärr allt för ofta ut som enbart vegetabilisk olja i innehållsdeklarationerna så hur kan man egentligen veta?


***
3 kommentarer:

em sa...

Minns att du skrev om det förra året - annars hade jag inte vetat att det fanns. Men varför inte? Det finns väl inte mycket som inte har en egen dag, i alla fall inte bland onyttigheterna. Har aldrig hört talas om morotens dag eller nässelsoppans dag.
Jag köper hellre Niki än Nutella, eftersom jag tycker att den förra inte är fullt så söt. Gott tillsammans med pb - ta'r liksom udden av det sliskiga. Men både dyrt och onyttigt.
Margaretha

Åsa sa...

Margaretha - visst är den både dyrt och onyttigt och inget jag har hemma i skafferiet. Men ibland, när andan faller på kan jag bli sådär vansinnigt sugen på sött, sliskigt och galet onyttigt ;)
Förra årets inlägg om Nutelladagen, ja varför firar vi förresten inte morotens dag (det borde vara något att lobba för),skrev jag om den norska Nötte som jag tycker är absolut godast. Det är verkligen hasselnötskräm rakt igenom och inte en massa choklad i som i Nutella.

Men men, man kan inte ha allt jämt och ständigt. Det gäller att välja sina tillfällen. Idag får det nog ändå bli något med morötter :)

Åsa

Anonym sa...

Hej!

Jag hittade din blogg när jag googlade på Nutella :) Vi håller på med ett marknadsföringsprojekt i skolan om frukostvanor och Nutella. Vi skulle uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.

Använd länken nedan för att delta!
http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9

Tusen tack för hjälpen!

Related Posts with Thumbnails