måndag 14 februari 2011

Fruktig frukost på en måndag

Det finns vissa saker jag är bra på, som att göra fluff, baka drömmar, laga cykeln, städa, organisera bland mina papper, pärmar och böcker samt en mängd andra saker. Däremot är det hur svårt som helst och jag suger verkligen när det kommer till att hålla en för mig hälsosam och hållbar diet. Har till exempel ätit på tok för mycket mejeriprodukter nu. Jag låg bra till innan jul och hade gott om plats och utrymme i livet och tillvaron att unna mig extra godsaker både i mat-, dessert- och alkoholväg. Men nu, snart två månader efter jul är det utrymmet ett minne blott. Att jag dessutom är skadad ser inte min fysiska träning heller ut som fram till jul- och nyår. Nu krävs det för min del helt enkelt hårdhandskar vad gäller dieten. Främst handlar ta bort och utesluta allt extra jag stoppar i mig, utöver min vanliga, bra och för mig hållbara kost.


Så bort med hallonfilen. Bort med smöret. Bort med Finn crispen. Och framförallt bort nattamaten och okynnesätandet efter kvällsmaten. Bort med alla extranötter. Bort med all ost som lätt vräks in i överflöd. Jag klarar nämligen inte av att ha särskilt goda ätbara saker i varken skafferiet, kylen eller frysen som i och för sig är helt okej att äta i mindre mängd men förödande i större mängd. Jag äter upp allt med detsamma. Tänk er att ni har en godisskål, kakburk, chokladkartong, glassbytta, en påse chips eller vad nu er last är (jo, jag tror nog vi alla har sådana lite till mans) så tar du bara 3-4 godisbitar eller chips. Sen måste du stoppa tillbaka det i skafferiet och vänta tills nästa helg igen för att åter äta ett par bitar. Kanske dricker du också lite öl eller vin också och får då bara äta 2 chokladbitar...

Det fungerar inte för mig!


Jag vill verkligen komma i jeansen igen som jag inte använt på över ett år. Jag vill kunna knäppa skjortan hela vägen (utan glipor mellan knapparna!). Very much will, but so little willlpower.


Nu jäklars, nu kör vi!

***

3 kommentarer:

em sa...

Skickar dig ett hjärta fullt med viljestyrka och karaktär!
Margaretha

Nässelblom och choklad sa...

Finn Crisp och god ost är två saker jag gillar skarpt. För mig är aldrig chips, godis, kakor och den typen av godsaker riskabla men ge mig ett paket Finn Crisp och en getost ....Då vill jag inte vänta till nästa helg.

Åsa sa...

Margarehta - Tackar! Tyvärr höll karaktären inte längre än till kvällen då jag stekte crêpes som jag åt med sylt och vispgrädde... Nu är det förvisso 3e dagen med okej mat :)

Nässelblom och choklad - Ja, Finn Crisp och getost går inte av för hackor. Och nu har de nya sorter med bl a sesamfrön i. Jag kan hålla mig borta från godis, glass mm för jag köper inte hem det men Finn Crisp, ost och alla bakingredienser känns ju inte lika "godisaktigt" så det köper jag. Tyvärr blir det ju till "godis" efter att jag blandat och mixat lite av ditten och datten ;)

Men men, lite i taget så ska jag nog komma på rätt köl igen :)

Related Posts with Thumbnails