måndag 7 februari 2011

Rödkål som råkost

Ibland händer det att jag glömmer av att jag lärt mig vissa saker. Alltså, jag kan gå omkring och funderar på något om varför det är si eller så och plötsligt dyker svaret upp i huvudet. Strax därefter slås jag av insikten att jag egentligen redan visste att det var så. Senast i lördags hände det. Mitt på dagen när jag promenerade hem från träningen, och solen stack i ögonen, så blåste plötsligt mössan av! Kuling och storm i byarna. Jag gick långa sträckor med händerna på öronen och höll fast mössan. Jag hann tänka tanken som så många gånger förr: men hur kan det blåsa så galet mycket och inte ett moln på himlen? Va? Skenet bedrar...

Jamen ni förstår. Hur dum får man vara. Visst har ni väl alla sett bilder på moln med glada/arga ansikten som blåser ut vinden för fulla muggar. Jag snackar alltså barnböcker nu. Jag var länge övertygad om att det bara kunde blåsa när det var molnigt ute. Ja ja, även solen har sina fläckar. Det är bara så himla onödigt slöseri med tid och tankar att liksom uppfinna kunskapen igen och igen och igen. Jag borde ju ägna den tiden åt nya saker!


Råkosten idag är varken särskilt ny eller avancerad men däremot übersnabb att göra. Passar utmärkt till lunch eller kvällsmat.


Rödkål som råkost
1 port

150 g rödkål
1/2 apelsin, skalad
en skvätt olivolja
2 msk sultanrussin
flingsalt

Skär rödkålen i grova bitar och kör i mixer/matberedare. Skala och dela en halv apelsin och mixa i tillsammans med någon tesked olivolja och flingsalt. Ur med knivbladet och blanda i russinen. Klart.


Smaklig spis!


***

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails