tisdag 31 maj 2011

Stekta bovetenudlar med sparris och tofu


Jag lever på rester. Alltså jag är så himla kass på att laga ordentliga maträtter. Jag lagar bara mat. Råvaror. Blandar ingredienser. Inga rätter. Kokar, steker, rostar, mosar, blandar, mixar, kryddar och tillreder maten. Äter upp den. Det är lite som att laga rester från scratch. Ambitionen finns. Jag blir inspirerad av andra bloggare, kokböcker och matsidorna i diverse tidningar. Skafferiet, kylen och frysen är hyfsat välfyllda men nä, väl i köket så vill jag bara få ihop något varmt och ätbart. Det är oftast skönt att bara ha en mun att mätta men det ger mig inte särskilt mycket skills vad gäller plockmat och större middagar.

Under valborg- och förstamajhelgen, vilket känns som igår och på samma gång eoner sedan, tror jag ni alla åt sparris. Det fanns i alla fall ingen sparris i affärerna så långt ögat nådde när jag väl hann dit. Tur för mig ändå att jag hade 5 stänglar kvar sedan tidigare den veckan. Dessutom hade jag då också kokat en bunt sobanudlar på 100 g, vilket räcker till två (egentligen tre) portioner till mig, liggande i kylen. Det blev rena snabbmaten på Valborgsmässoaftonen.Stekta bovetenudlar och sparris
1 port

4-5 gröna sparrisar

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor
olivolja

1 lime

flingsalt

svartpeppar

1 port kokta bovetenudlar

50 g silkestofuSkala och hacka löken. Fräs i olivolja. Riv i vitlöken. Skär sparrisen i bitar och fräs tillsammans med löken ett par minuter. Pressa över en lime. Salta och peppra. Vänd i de kokta bovetenudlarna och stek ytterligare en liten stund. Beroende på vilken typ av tofu du använder kan den stekas med längre eller kortare tid. Den jag använde här, som syns på bilden, är ganska mjuk (jo, det står Firm på paketet men själva sorten i sig, silkestofu, är väldigt mjuk) och därför blandar jag i den alldeles på slutet.


Smaklig spis!


***

2 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Fräscht enkelt och gott! Låter som en utmärkt rätt! Undra vad du trollar fram när inspirationen och matlusten är på topp... ;)

Åsa sa...

Ann-Louise - haha, ja du, det undrar jag med ;) Oftast tycker jag såklart det jag äter smakar gott men det är liksom ingen kul "bloggmat". Med åren blir t o m jag trött på det stekta grönsakshacket ...

Related Posts with Thumbnails