tisdag 14 juni 2011

Bloggunikt material


Gårdagen började med knallblå himmel, kaffe och sol på benen. Och som en present startade också sommarens semesterkryss i Göteborgs-Posten. Jorå, ett helsideskryss varje dag (mån-fre) ända fram till... jag vet inte. Hela sommaren i alla fall. Vissa dagar går det i ett huj att lösa, andra går det inte alls. Och som om detta inte var en nog så bra start på en måndag så möttes jag ganska snart av ett välkänt leende. Ja, där var självaste Charlotta på ett helt uppslag. Charlotta som roddar den urtjusiga matbloggen Matrepubliken. Ironiskt nog så finns G-P's artikelserie "Nyttjar nätet" inte på nätet. Det är så att säga ett pappersunikt material så ni får helt enkelt nöja er med en fotograferad bild på artikeln.
Själv gillar jag Matrepubliken för den är fylld av annat än bara recept rakt upp och ned. Charlotta bjuder på mycket av sig själv och det är lätt att kommunicera om mat, ingredienser, tips, idéer och livets små egenheter. Det är precis det som jag värdesätter hos matbloggare. Det är det som är spännande med matbloggsnätverkandet. Kanske är den större delen av matbloggarna intresserade av att jaga siffror som antalet besökare och visningar för att bättra på statistiken men jag ser mötet, utbytet och kommunikationen som det allra mest värdefulla. Tillsammans hjälps vi åt att utforska matens fantastiska värld.


De trevliga matbloggsnyheterna ville aldrig sina och under förmiddagen droppade bästa Anne om att hon just börjat blogga på Sweden.se's bloggsida (Sweden.se som f ö är en site på engelska för Sverigeintresserade).

På tal om semesterkryss så närmar sig väl semestertid för de flesta. Har du ännu inte bestämt dig för vad du ska göra skulle jag tipsa om en tripp till Haga Skillinge i Österlen. Där kan du med stor sannolikhet få chans att möta fina Kinna som skriver om mat både här och där.

Och så är det väl inte någon läsare där ute som missat att Smaskens flyttat till en ny adress? Samma Annika, samma namn på bloggen och för er som inte ändrat prenumerationen i era läsare till rätt feed är det hög tid att göra det omedelbart bums!


***

1 kommentar:

Kinna sa...

Tack snälla för länk! Uppskattar det jättemycket. kramar

Related Posts with Thumbnails