tisdag 28 juni 2011

Wow liksom!


Jag visste det! Det finns urtrevliga matbloggare här i Göteborg. Första gången på fyra år som bloggare som jag varit med om en bloggträff IRL (= in real life = på riktigt eller mitt i verkligheten som Kurt Olsson hade sagt).
Lunchtid börjar närma sig och här sitter jag och suktar efter Kim's piroger, fyllda med heta kidneybönor och de små broccoli, oliv- och ostfyllda pajer Ann-Louise hade med sig. Och det var inte vilken ost som helst utan hade åkte med henne hem från Amsterdam. Allra först smakade jag på en bit av den fantastiskt fina brödkrans Karin hade bakat. Tänk er bröd fyllt med ost, cocktailtomater och basilika. Ja ni hajar. Det kom att bli en picknick som hette duga!

Och trots duk, blommor och fina servetter var det ett mischmasch på bordet.

Sötsakerna ville heller inte vänta på sig. Jag tror inte jag ätit så mycket gott på en och samma gång på väldigt länge. Charlotta's för närvarande obloggande väninna Stephanie hade gjort en finfin körsbärsclafoutis. Jag som inte är så väldigt förtjust i körsbär föll pladask. Jösses så god den var. Måste också säga att jag blev superimponerad av Sofie's rabarbermuffins. Jo, för muffins är inte min starka sida, De blir nästan alltid för torra. Och proppar jag i frukt och bär blir de slabbiga. Men dessa var perfekta. Saftiga men inte blöta. Stora men inte smetiga. Ett extra plus för Sofie som också kom ihåg någonting att dricka! Jag som till och med plockat med mig muggar hade helt förträngt både kaffe, lemonad, vin, vatten eller vad man nu kan tänkas vilja ha på en picknick.
Det sista jag åt och som stannade kvar länge i gommen var Charlottas citronindränkta kaka... :) do I need to say more? Och jag då? Jorå, jag hade bakat knäckebröd för allra första gången och mixat en böngroddsröra till. Haha, de picknickande matbloggarna fick bli försökskaniner då jag också testade en ny variant av fikonbollar. Recept kommer alldeles snart.

Tusen tack alla matbloggare för en varm, god och trevlig måndagskväll på alla sätt. Jag hoppas verkligen vi kan träffas igen om inte en allt för lång tid.


***

8 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Låter som en mycket lyckad dag!

karin - trattoria sa...

Det var väldigt trevligt, och det måste bli fler tillfällen!

Ann-Louise sa...

Tack ska du ha fina Åsa! Jag har suktat efter ditt knäckebröd med bönröra hela dagen. Nästa gång det regnar ute ska jag banemig göra mig en omgång knäckisar.

Dina fikonbollar var även de superfina. Jag är löjligt förtjust i hälsosamma sötsaker och dessa var perfekta! Söta, saftiga och med knaper.
Recept snarast!

Åsa sa...

Hovkonditorn - Måste hälsa dig extra välkommen som hittat hit ända från Singapore :) Ja, det var en lyckad dag. Superkul att träffa matbloggare i verkliga livet. Och inte minst att få uppleva maten på riktigt och inte bara genom en bild i datorn ;)

Karin - ja det tycker jag med! Kanske får vi alla t o m sätta oss på bussen och resa till Orust någon dag ;)

Ann-Louise - Tack snälla! Jag var lite orolig för knäckebrödet på söndagskvällen och tyckte nästan det var lite segt men det ska ju torka ordentligt så det blev godare som tur var!
För övrigt kan jag bara säga At your service ;) och knäckebrödet kommer imorn eller på torsdag :)

Kim sa...

Supertrevligt var det! Hoppas också att detta kan bli ett återkommande moment! Och knäckebrödet var riktigt mumsigt.
Hoppas det är ok om jag lånar en bild från dig från kvällen...?

Remsan sa...

Gud så trevligt! En sådan härlig idé.

Sofie sa...

Vilka lovord för mina muffins som jag slängde i hop i all hast. Tog med resten till jobbet och de har blivit uppskattade här med. Rabarber kan man inte få för mycket av!!! Härliga uppifrån bilder!!

Åsa sa...

Kim - Vi satsar på att träffas igen tycker jag :) Visst får du låna bild och som vanligt enligt konstens alla regler

Remsan - Tack, ja det var väldigt trevligt att träffas och inte minst få smaka på alla andras mat och bakverk.

Sofie - Jadu, det där med att slänga ihop i all hast har nog en lite olika definition för oss alla ;) Kan inget annat än hålla med om att man inte kan få för mycket av rabarber :)

Related Posts with Thumbnails