fredag 6 juli 2012

Frukost igen

Aldrig har gröten smakat så bra som i morse. Och ändå var den helt vanlig. Inga konstigheter alls. Äpple, linfrön, mathavre och fiberhavregryn toppad med frusna blåbär och hasselnötsmjölk. Veckans bästa frukost och jag njöt för fulla muggar.* Varför? Jo, jag råkade på matförgiftning för några dagar sedan och det tar ett par dagar att återställa sig fullt ut. Först gäller det att få i sig vätska och så kommer snart maten efter.
Det gäller bara att vara smart och inte chocka magen med till exempel allt för fiberrik mat.
Till skillnad från maginfluensa tycker jag matförgiftning är jobbigare för trots att jag är så hungrig att det värker i kroppen är det samtidigt så motbjudande att äta. Jag vet ju inte vad det var som gjorde mig dålig. Det kan ju ta allt mellan någon timma till hela två dygn innan symptomen visar sig. Jag har inte ätit och lagat något till mig själv som uppenbart varit dåligt. Potentiellt är det alltså två hela dagars matintag som kan ha orsakat det.Det enda som fanns kvar den mat jag ätit var machesalladen och osten som ev skulle kunna ha lämnats in för provtagning men det var inte riktigt där jag hade tankarna utan slängde en hel del av bara farten.

Men men, nu är det ett minne blott och imorgon väntar full träningsförmiddag som vilken annan lördag som helst!

Trevlig helg!* För fulla muggar? Hur njuter man egentligen för fulla muggar? Varifrån kommer det uttrycket? Alltså det finns så många konstiga saker man säger hela tiden.

3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Det är en konstig känsla när mat som man annars älskar (iaf jag) plötsligt inte är tilltalande att äta! Och tråkigt är det också.

Kristiina sa...

Hoppas du är bättre och har njutit av helgen!!!

Åsa sa...

Marja - ja, oftast är den övergående men vissa råvaror blir iaf jag tvungen att låta bli under en lång tid om jag på något sätt blivit dålig efter att ha ätit. När jag inte vet exakt vad denna gången blir det lite svårare. Har t ex svårt för jordgubbar - jag som knappt ens ätit några i år. Nu måste jag vänta ända till nästa ...

Kristiina - Tack, mycket bättre! Det går ganska fort att hämta sig, bara man kan börja äta och dricka ordentligt. Hann inte med men tänkte baka dina matmuffinsar med edamamebönor i. Får bli projekt i helgen som kommer :)

Related Posts with Thumbnails